MEDAŞ Genel Müdür Yardımcısı Eyüp Erduran, Nevşehir'de bulunan Kurşunlu Camii'nin dış aydınlatma elektriğinin aydınlatma yönetmeliğine göre kesildiğini söyledi.

 

Meram Elektrik Dağıtım A.Ş (MEDAŞ) Genel Müdür Yardımcısı Eyüp Erduran, Nevşehir'de bulunan Kurşunlu Camii'nin dış aydınlatma elektriğinin aydınlatma yönetmeliğine göre kesildiğini söyledi.

 

MEDAŞ Genel Müdür Yardımcısı Eyüp Erduran yaptığı açıklamada, aydınlatma yönetmeliği gereği her binanın dış aydınlatmasını kendi elektrik saatinden sağlaması gerektiğini, ancak Kurşunlu Camii'nde dış aydınlatmaların sokak şebekesinden enerji alınarak sağlandığını ifade etti. Bu durumun Aydınlatma Yönetmeliğine aykırı olduğunu ve bu nedenle daha önce yapılan uyarıların ardından Kurşunlu Camii'nin dış aydınlatma enerjisinin kesildiğini belirten Erduran, "Dış aydınlatma enerji hattının caminin kendi elektrik saatine bağlanması gerekiyor. Ancak cami içerisindeki tesisatın yetersizliği buna müsaade etmiyor. Bu konuda bir çalışma yapılması gerekiyor ve MEDAŞ olarak cami derneği yöneticilerine bu konuda her türlü desteği sağlayacağımızı bildirdik." dedi.