Sıcaklıkların mevsim normallerinin üstüne çıkmasıyla baş gösteren tüketim çılgınlığı elektrik kesintilerini de beraberinde getirdi. Nevşehir ve Bölgesin’de MEDAŞ tarafından sık sık yaşanan elektrik kesintileri, vatandaşları ve esnafları çileden çıkardı. Her yıl MEDAŞ'ın " Bakım Çalışması" adıyla yürüttüğü sözde çalışma bir türlü bitmiyor ..Ne Bakım çalışması bitiyor ne elektirik kesintileri....

MEDAŞ tarafından Kesintilere Gerekçe olarak Bakım Çalışmaları gösteriliyor ama bir sefer tamam ama her yıl her ay bakım çalışması mı olur demek ki ya iyi bakılmıyor yada vatandaşı kandırıyorlar nasıl bir bakım çalışmasıyla her yıl bakım çalışması olmaz ki diyerek tepkilerini dile getiriyorlar...

Özellikle Habersiz kesintilere tepki gösteren vatandaşlar ve esnaflar, elektriğin habersiz ve sık sık kesilmesine tepki gösterdiler,  Meram Elektrik Dağıtım Anonim Şirketi (MEDAŞ) Yetkilileri’ni protesto ettiler.

Bölgedeki Turizmci Esnaflar, elektrik kesintileri nedeniyle işlerin durduğunu ve makinelerin zarar gördüğünü belirterek elektriğin kesilmesini protesto ettiler.

Geçtiğimiz yıllarda görülen elektrik kesintilerinin son 1-2 yıldır azalmasına rağmen, girdiğimiz Yaz ayıyla birlikte tekrardan yaşanan elektrik kesintisine tepki gösteren esnaflar, “Elektrik kesintisi yüzünden işlerimizi yapamaz olduk. İşlerimizin tamamı elektriğe bağlı. POS makinesi elektrikle çalıştığı gibi, diğer işlerimiz de elektrik olmadan yapamıyoruz. Her işimizi bilgisayar ile yapıyoruz. Zamansız ve habersiz elektrik kesintisi nedeniyle zor durumda kaldık. Makinelerimizin çoğu bozuldu. Maddi kayıplarımız büyük.  Nevşehir’deki elektrik kesintileri için MEDAŞ’ı aramamıza rağmen bizlerle ilgilenen yok. Kimse sorunumuzla ilgilenmiyor. Elektrik parası gününde yatırılmadı takdirde kapımıza dayanan MEDAŞ’ın, elektrik kesintileri karşısında neden sesi çıkmıyor? Yetkililerden biran önce soruna çözüm bulmalarını bekliyoruz" dediler.

Nevşehir'in Elektrik Kabusu Bitmiyor...

"Nevşehir de Elektirk Kesintileri Devam Edecek..."

MEDAŞ tan yapılan yazılı açıklama ise adeta bu yaşanılanların ardından tam bir ŞAKA gibi.Nevşehir geneli ve Göreme turizm beldesinde kesintinin önümüzdeki günlerdede devam edeceği açıklandı...




Türkiye’nin elektrik altyapısı iflas etti, kesintiler vatandaşı canından bezdirdi...
Sıcaklıkların mevsim normallerinin üstüne çıkmasıyla baş gösteren tüketim çılgınlığı elektrik kesintilerini de beraberinde getirdi.
Kesintilerin iki nedeni var, biri iletim hatlarının ve trafoların yetersizliği. İkincisi ise özellikle Güneydoğu başta olmak üzere çiftçiler için tarlasında artan sulama ihtiyacı…
Aşırı sıcaklar tüketimi artırdı, Türkiye’nin elektrik altyapısı iflas etti. Yükü kaldırmayan trafolara sulama sıkıntısı da eklendi. Çiftçiler kuyu açıp elektrikli pompayla sulama yapınca sistemin yükü iyice arttı. Elektrikli eşyası bozulan, ürünü tarlada kalan vatandaş muhatap bulamıyor. Asıl tehlike ise sonbaharda… Maliyet artışı faturaya yansıyabilir.


TRAFOLAR PATLIYOR

Nevşehir Kapadokya Bölgesi genelinde artık elektrik kesintileri rutin bir niteliğe kavuştu.

Nevşehir ve Kapadokya bölgesinde saatlerce süren elektirk kesintileri tatilcileri ve turizm sektörünü olumsuz etkiliyor. Elektrik dağıtım şirketleri ‘Elektriğin sürekliliği arz cephesinin sorumluluğunda. Aşırı talep nedeniyle sıkıntılar yaşanıyor bu da kesintilere neden oluyor’ değerlendirmesinde bulunuyor.
Kesintilerin ana nedeni yüklenme nedeniyle trafoların patlaması… Tüketimin her yıl düzenli olarak artmasına karşın iletim ve dağıtım sistemlerine yeterli yatırım yapılmıyor. Talebin arttığı, akımın hızlandığı dönemlerde altyapı yükü kaldıramayarak devre dışı kalıyor. Dağıtım şirketleri de ya var olan arızayı gidermek ya da önlem almak için tamir ve bakım işlemlerini artırıyor. Bu da ‘düzenli kesintiler’e yol açıyor.

BAKANLIĞA TELEFON YAĞMURU

Elektrik kesintileriyle canından bezen vatandaş, dağıtım şirketleri, Enerji Bakanlığı ve EPDK’nın telefonlarını kilitledi. Ankara’daki enerji bürokrasisinin de önemli bir zamanını alan şikayet telefonları son bir haftada ciddi artış gösterdi.

İç Anadolu ,Akdeniz ve Güneydoğu’dan çok sayıda şikayet geldiğini söyleyen bir yetkili ‘Nevşehir-Kırşehir'in yanı sıra birkaç gündür Sakarya-Kocaeli bölgesi ile İstanbul ve Ankara’dan da yoğun telefonlar, dilekçeler geliyor’ bilgisini verdi. Vatandaşlar, kesintiler ve voltaj dengesizliği nedeniyle elektronik eşyalarının bozulduğunu, çiftçiler ise hasatlarını toplayamadıkları konusunda yoğun şikayette bulunuyor.