İmamdan papaza, manifaturacıdan ev hanımına kadar değişik meslek, mezhep ve dinlere mensup kişilerin yer aldığı Antakya Medeniyetler Korosu’na, yaptığı başarılı çalışmalar nedeniyle, Ürgüp Belediyesi tarafından "Fahri hemşehrilik beratı" verildi.

Ürgüp Belediye Başkanı Fahri Yıldız, Antakya Medeniyet Evi’nde düzenlenen törende yaptığı konuşmada, belediye meclisinin 3 Mayıs 2013’te aldığı kararla, ilçe ve ülke kültürüne yaptığı katkılar nedeniyle koronun bu belgeye layık görüldüğünü söyledi.

Ürgüplülerin, Antakya Medeniyetler Korosu’na özel bir ilgisinin olduğunu ifade eden Yıldız, amatör bir ruhla profesyonellere taş çıkartan koronun tüm dünyada güzel konserler verdiğini vurgulayarak, koro elemanlarını tebrik etti.

Medeniyetler Korosu’na bu nedenle meclisi kararıyla fahri hemşehrilik beratı verdiklerini bildiren Yıldız, bu birlikteliğin Antakya ile Ürgüp’ü birbirine bağlayacağını kaydetti.

Antakya Medeniyetler Korosu Başkanı Yılmaz Özfırat ise dünyanın her yerinde kardeş şehirler ve ülkeler olduğunu hatırlatarak "İlk defa bir şehir başka bir şehrin topluluğunu kendisine kardeş seçti. Bununla gurur ve onur duyuyoruz. İnşallah bunun örnekleri artar. Buradan Ürgüp’e bir gönül köprüsü kuruldu" dedi.

Konuşmaların ardından koro üyelerinden bazıları seslendirdiği türkü ve ilahilerle Ürgüp Belediyesi meclis üyelerine mini konser verdi.