Ürgüp Belediye Başkan Aday Adayı Mehmet Aktürk, "Temaslarım ve ailemle yaptığım istişarelerim neticesinde Ürgüp’e ve Ürgüp’lü hemşehrilerime hizmet etme sorumluluğumun gerekliliği ortaya çıkmıştır. Kapadokya Bölgesinin dünyaya açılan penceresi olan ilçemizin; doğal mirasına, eşsiz kültürüne sahip çıkacak ve partimizin 2023 vizyonu çerçevesinde adaletli, verimli ve etkili belediyecilik anlayışı ile Ürgüp’ümüzü öncü ve önder dünya kentlerinden biri konumuna getirmek adına aday adayı oldum." dedi.

Başvurusunu şu ana kadar yapmış olan bütün aday adayları ile omuz omuza vererek, bu onurlu görev kime nasip olursa, onun arkasında bir ve beraber olarak çalışmaya devam edeceklerini de dile getiren Mehmet Aktürk, Hepimizin ortak Amacı ve hedefimiz Hayalimizi süsleyen ÜRGÜP için bu yüzden kırmadan dökmeden incitmeden birleştiren tamamlayan bir zihniyetle bu kutsal göreve talip olduk Allah utandırmasın dedi.

AK Parti Ürgüp Beldiye Başkan Aday Adayı Mehmet AKTÜRK Kimdir?
 26/03/1980  tarihinde  Nevşehir'in Gülşehir ilçesinde doğmuşum. Babam merhum imam hatip Nurettin AKTÜRK, annem Elmas AKTÜRK ev hanımı, ağbeyim Mustafa AKTÜRK ise  bir sigorta şirketinde şube müdürü olarak görevine devam etmekte.

Kütüğüm Nevşehir ili Ürgüp ilçesi Karain köyündedir.

 

 5 yaşında iken babamın görev tayini nedeniyle  memlektimiz  Ürgüp’te ikamet etmeye başladık.

İlkokulu  H.Ahmet Toksöz İlköğretim Okulunda(1991),Orta okulu Ürgüp İmam hatip lisesi(1994), Liseyi ise Ürgüp lisesinde(1997) tamamladım.

 

1997 yılında Ankara Üniversitesi Eczacılık Fakültesini kazandım.4 Yıllık eğitimimin sonunda fakültemden 2001 yılında derece ile mezun oldum.

 

2002 yılında askerlik görevimi Kütahya Hv.Er.Eğt.Tugayında yedek subay olarak bitirdim.

2003 yılında Ürgüp’te Aktürk Eczanesi adı altında mesleki faaliyetime başladım.Şu an aynı yerde halen eczacılık faaliyetime devam etmekteyim.

2004 yılında 34.Bölge Aksaray-Kırşehir-Nevşehir Eczacı odası Ürgüp İlçe temsilciliğiyle mesleki yöneticiliğime başladım.

Nevşehir Eczacı odasının kuruluş faaliyetlerinde aktif rol aldım.

2009 yılında Türk Eczacılar Birliğinin Büyük kongresinde alınan karar gereği kurulan 52.Bölge Nevşehir Eczacı Odas'nın kurucu yönetim kurulu üyeliğine atandım.Bu görevimi 3 dönemdir devam ettirmekteyim.

Ayrıca  3 dönemdir Türk Eczacılar Birliği Büyük Kongre Delegeliği yapmaktayım.

2011 yılında yapılan Türk Eczacılar Birliği Büyük Kongresinde merkez heyeti yedek üyeliğine seçildim.

 

2004 yılında evlendim. Eşim Melahat AKTÜRK  halen eczacı, 1 kız 1 erkek  iki evladımız var.

İlgi alanlarım; yeni insanlar tanımak, spor ve ailemle seyahat etmek.Bunun yanın da İyi derecede ingilizce bilmekteyim.