ANADOLU GENÇLİK DERNEĞİ tarafından, Türkiye genelinde 600’ü aşkın noktada düzenlenen Mekke’nin fethi programı Nevşehir ilimizde merkez ilçe ve Ürgüp ilçesinde coşkuyla ve heyecanla kutlandı. ESDER genel başkanını MAHMUT ÇELİKUS’ UN  konuşmacı olarak katıldığı geceye Ezgi sanatçısı Kerem SEVİL ezgileriyle ve marşlarıyla salonda coşkulu ve heyecanlı dakikalar yaşattı. Programa Saadet partisi il başkanı Ali Doğan SİMİT, Nevşehir il milli eğitim müdürü Murat DEMİR, Şuurlu öğretmenler derneği başkanı Mustafa AYDEMİR,Belediye başkan yardımcısı Atilla SEÇEN, Acıgöl Belediye başkanı Ercan ERTAŞ, İHH Nevşehir şube başkanı Baki ÖNCEL, Kamu Hastaneler birliği sekreteri Muhammet ÇÖMCE, Kapadokya Hastanesi başhekimi Fatih YAKUT, Kırşehir eski refah partisi milletvekili Cafer GÜNEŞ, Gülşehir milli eğitim müdürü Yılmaz CEYLAN ve birçok STK ve misafirler katıldılar. katıldılar. İSTİKLAL MARŞI ile başlayan program, Abdülkadir çekiç Hocanın kuran-ı Kerim tilaveti ile programa katılan misafirlere Fetih ruhunun kapılarını araladı. Anadolu gençlik derneği Nevşehir şubesi başkanı Abdurrahim DOĞRU  açılış ve selamlama konuşmasında şunları dile getirdi.
Muhterem Misafirlerimiz,
Anadolu Gençlik Derneği NEVŞEHİR Şubemizin tertiplemiş olduğu Mekke’nin Fethi Programına hoş geldiniz.
İslam, hayatın her alanını kuşatmıştır.Biz de böyle bir inancın mensupları olarak bu gece burada birlikteyiz.
Kâbe, yeryüzündeki bütün Müslümanların kıblesidir.Mekke şehirlerin anasıdır.Biz şehirlerin anası Mekke’nin fethinin önemini özellikle genç nesle her yıl tekrar tekrar hatırlatmak gerektiğine inanıyoruz.
Her akşam ana haber bültenlerinde patlayan bombalara, çatışmalara, savaşlara dair haberler duymak canımızı yakıyor.
Her akşam ana haber bütenlerinde yaşamını yitirmiş insanlar görmek, kolu, bacağı kopmuş insanlar görmek, yetim kalmış çocuklar, dul kalmış kadınla, gözü yaşlı anneler görmek canımızı yakıyor.
Bütün bu olup biten üzerimizdeki sorumluluğu daha da artırıyor. Genç nesiller mutlaka fetih kavramını anlamalı, fetih ve işgal arasındaki farkı bilmeli, fetih aşkıyla yaşamalıdır.
Diğer taraftan Hazreti Ömer döneminde İslamlaşmaya başlamış, Malazgirt Meydan Muharebesi ile İslam yurdu oluşu perçinlenmiş bu coğrafyada Yılbaşı Gecesi adı altında her türlü ifsadın ve tahribatın yapılmasının da emperyalist bir işgal projesi olduğu unutulmamalıdır.
Ülke genelinde dört yüz bin gencimizin katıldığı Siyer-i Nebi yarışması birilerinin ifsat etmeye çalıştığı gençlerimize Efendimiz(s.a.s.)’in en güzel örnek olduğunu hatırlatma gayemizdir.
Biz, âlemlere rahmet olarak gönderilmiş bir kutlu peygamberin, önderimiz, efendimiz hazreti Muhammed Mustafa(s.a.s.)’in komutasında gerçekleşen Mekke’nin Fethini her yıl yeniden kutlayarak küresel emperyalist kuşatmaya, kültürel bir kuşatmaya cevap verdiğimizin farkındayız.
Bizler,Anadolu Gençlik mensupları olarak İlk Adım Kamplarımızla,haftalık sohbet-seminer çalışmalarımızla,Asr-ı Saadet derslerimizle,Siyer-i Nebi yarışmamızla,Mekke’nin Fethi kutlamalarımızla,Sarıkamış Şehitlerimizi anma programımızla, Şehitler gecemizle, Kahramanmaraş’ın Kurtuluşu programımızla,Prof.Dr.Necmettin Erbakan’ı Anma ve Anlama programlarımızla, Çanakkale Zaferi programlarımızla,Kutlu Doğum programlarımızla, Diyarbakır’ın Fethi,İstanbul’un Fethi,Kudüs Gecesi programlarımızla,çadır kamplarımızla,okuma gruplarımızla, yaz etkinliklerimizle,Anadolu Gençlik Dergimizle, Genç İstikbal Dergimizle,Hanzala Dergimizle,MGV yayınlarımızla, AGD TV’mizle,sosyal medya hesaplarımızla, uluslararası öğrenci ve gençlik toplantılarımızla, yurtlarımız ve öğrenci evlerimizle, ilkokul, ortaokul, lise ve üniversite öğrencilerine ve çalışan gençliğe yönelik şuurlandırma çalışmalarımızla iyinin, güzelin, doğrunun, faydalının ve adil olanın hayatın her alanında tesisi için gayretlerimizi sürdüreceğiz.
Programımıza uzaktan ve yakından gelen tüm misafirlerimize hoş geldiniz diyoruz.
Gecemizin hayırlara vesile olmasını diliyoruz.
Şube başkanı Abdurarahim DOĞRU’NUN konuşmasının ardından, Mekke’nin Fethi adlı sinevizyon gösterisi  salonda Fethin coşkusunu körükledi.Anadolu gençlik derneği mensubu gençlerin fetih çoşkusu her hallerinden belli oluyordu salonda ’’ İncirlik kapansın AYASOFYA Açılsın’’,’’Avrupa değil İslam birliği'',''yılbaşı değil fetih gecesi’’,’’Biz biz biz Fatih’lerin nesliyiz gibi tüyleri diken diken eden sloganlarla salonda büyük coşku ve heyecana sebep oldular.
ESDER Genel başkanı MAHMUT ÇELİKUS  konuşmasında Anadolu’nun önemine değindiği konuşmasında Anadolu’nun anadolunu kuruluşunun temelinde  annelerin büyük öneminin olduğunu vurguladı ayrıca  imanlı ve inançlı bir gençliğin yetişmesi için Anadolu gençlik derneklerinin Türkiyede önemli bir rolü üstlendiğini, Gençlik faaliyetlerinde Anadolu gençlik derneğinin zirvede olduğuna değindiği konuşmasında Çelikus tüm gençleri Anadolu gençlik derneklerindeki faaliyetlerde görev almaya davet etti.
Program son hızıyla devam ederken Ahmed Huzeyfe DOĞAN ‘’mekke’nin fethi ve inanların yolu adlı rap parçalarıyla geceye renk kattı.
Gecenin en önemli ve insanları derinden,kalpten etkileyen ‘’ŞEHİRDEN KALBE FETİH’’ ADLI TİYATRO GÖSTERİSİ salonda duygulu anların yaşanmasına sebep oldu.
İyiliğinde kalbinden insanlığın saadetine giden yolda fetih gecesi neticesinde önemli bir adım daha atılmış oldu.

Özel Nevşehir Final Temel Lisesi öğrencilerinden Eren ŞENSES siyer-i nebi yarışmasında il birincisi olarak ödülünü Nevşehir İl Milli eğitim müdürü Murat Demir in elinden aldı.