NEVŞEHİR(MHA) Memur-Sen İl Temsilciliğince düzenlenen Memur-Sen Buluşmaları toplantısı Ticaret Borsası Konferans salonunda gerçekleştirildi.

Toplantıya Memur-Sen Genel Başkan Yardımcısı Levent Uslu’nun yanı sıra, Büro Memur-Sen Genel Başkan Vekili Mehmet Hadi Erdoğmuş, Memur-Sen İl Temsilcisi Mustafa Özdemir, Memur-Sen’e bağlı sendikaların başkanları ve sendika üyeleri katıldı.

Memur-Sen Konfederasyonunun toplu sözleşme sürecinde elde ettiği kazanımların anlatıldığı Sinevizyon gösterisi ile başlayan toplantıda konuşan Memur-Sen İl Temsilcisi Mustafa Özdemir, 81 ilde gerçekleştirilen Memur-Sen buluşmalarının Nevşehir’deki toplantısına katılanlara teşekkür etti.

Özdemir, “Mensubu bulunmaktan gurur duyduğum Memur-Sen Nevşehir’in en büyük sivil toplum örgütüdür. İlimiz sivil toplum örgütü çalışmalarında son derece dinamik bir il. Memur-Sen olarak bizlerde ilimizdeki sivil toplum kuruluşlarının bir araya gelerek bir bütün halinde kamuoyunun gündemine ilişkin faaliyetlerde ve açıklamalarda bulunmayı sürdürüyoruz” dedi.

 “Öncü Medeniyet, Güçlü Sendika, Büyük Türkiye” sloganıyla yapılan konuşan Memur-Sen Genel Başkan Yardımcısı Levent Uslu, "Bin yıl önce başlayan kardeşliğimizi haykırmak, birliğimize ve istikrarımıza sahip çıkmak için buradayız. Herkes duysun ki; kardeşliğimizi bozamayacaklar. Birliğimizi hedef alanlara inat safları sıklaştıracağız" dedi.

Uslu, "Hak diyerek yola çıktık. Hakk'a sığınarak şükür yoldan çıkmadık. Haddi aşmadan ama çizmeyi aşarak sendikacılık yaptık" diyen Uslu, "İsyan ederek, itiraz ederek, inşa ederek vesayet düzeninin bize vurduğu prangaları birlikte kırdık. Siyaset zemininde, ticaret zemininde bizim gibi düşünenlerle, bizden olanlarla, bizimle yürüyenlerle birçok yasağı sona erdirdik. Bir çok dayatmayı bitirdik. Yeni kazanımlar elde ettik. Yeni hakları hayata geçirdik. Yöntemlerimizin farklı olduğu yönümüzün ortak olduğu, kardeş teşkilatlara bazen öncülük bazen de paydaşlık ettik. Eski Türkiye'nin bütün kalıntılarını, bütün müktesebatını yok etmeye odaklandık. Bizim gibi düşünen, bizim düşündüklerimizi hayata geçirmek isteyen, siyasi ve insani faaliyetler yapan yol arkadaşlarımız, teşkilat paydaşlarımız oldu. 2002'den bu yana Türkiye'yi yöneten siyasi akıl, bizim de inandığımız, yaşadığımız, yaşatmak ve yaymak için çabaladığımız, çalıştığım değerlerden neşet etmiş doğrular üzerinden faaliyetlerini yürüttü. Birbirimize kızdığımız, birbirimizi kırdığımız anlarımız, alanlarımız oldu. Ancak, hiç küsmedik. Gücendik ancak güçlerimizi birbirimizle savaş malzemesi haline getirmedik. Türkiye istikrarla buluştu, millet jakoben ve cuntacı istibdattan kurtuldu. Kurtulduğumuz istibdata suni teneffüs yapmak isteyen, hayat öpücüğü vermek isteyen odaklar hala var. Fırsat kolluyorlar. Birlik ve beraberliğimizi hedef alıp kardeşliğimizi bozmak isteyenlere fırsat vermeyeceğiz" diyen Uslu, "Bin yıl önce başlayan kardeşliğimizi haykırmak, birliğimize ve istikrarımıza sahip çıkmak için buradayız.  Herkes duysun ki; kardeşliğimizi bozamayacaklar. Birliğimizi hedef alanlara inat safları sıklaştıracağız" şeklinde konuştu.

Programda konuşan  Büro-Memur-Sen Genel Başkan Vekili Mehmet Hadi Erdoğmuş ise, kardeşlik vurgusu yaptı, provokasyonlara karşı kamuoyunu sağduyuya davet etti. 3. Toplu Sözleşme hakkında ise Erdoğmuş, "Kamu görevlilerinin zaferiyle sonuçlanan 3. Dönem Toplu sözleşmesiyle, 2016 yılı için yüzde 6+5, kümülatif ise yüzde 11.3, 2017 yılı için yüzde 3+4 kümülatif ise yüzde 7.12 zam alarak enflasyon canavarının başını ezdik. Bu iki yıllık bazda  yüzde 19.2 zam demek. Bu zamlardan sonra 2017 yılı Temmuz ayında bekar olan en düşük devlet memurunun maaşı  2 bin 272 TL'ye,  evli ve 0-6 yaş iki çocuğu olan en düşük devlet memurunun maaşı ise 2 bin 596 TL'ye yükselecek.  Bekar olan bir memurun ortalama maaşı ise  2 bin 976 TL'ye, evli ve 0-6 yaş arasında iki çocuğu olan bir memurun ortalama maaşı ise 3 bin 110 TL'ye çıkacak. Bu rakamlara  kurumsal ödemeler, fiilen çalışma karşılığı ödenen ek ders ücreti, nöbet ücreti ve seyyar görev tazminatı gibi unsurlar dahil değil, söz konusu sosyal ödemelerin eklenmesiyle bu rakamlar daha da büyüyecektir" dedi.