TÜRKİYE KAMU-SEN İL BAŞKANI TURGAY ÇETİN; 6 Aralık’taki eylem ve zam talepleri ile ilgili basın açıklaması yaptı.
 

Memurlara 2014’te seyyanen verilen 123 liralık zammın tamamen Memur Sendikaları Konfederasyonu’nun (MEMUR-SEN) başarısızlığı olduğunu vurgulayan Çetin, yıl bitmeden memurlara yüzde 12 ek zam talep ettiklerini söyledi.

 

BÜYÜK EYLEM 6 ARALIK’TA

 

Çetin “Bu yıl en düşük memur maaşı enflasyon karşısında 55 lira eridi. KAMU-SEN Ar-Ge Merkezi’nin araştırmasına göre de son 10 ayda kamu çalışanlarının alım gücü 240 lira düştü. Bu tespitten sonra yüzde 12 ek zam yapılmasını talep ettik. Talebimiz gerçekleşirse en düşük memur maaşında 201 lira, ortalama memur maaşında ise 262 lira artış olacak” şeklinde konuştu. Ek zam taleplerini 6 Aralık’ta düzenleyecekleri eylemle yineleyeceklerini belirtti.

 

HAKİME VAR, MEMURA YOK!

 

Hükümetin tüm taleplerine kulaklarını tıkadığını belirten Çetin, Maliye Bakanı Mehmet Şimşek’in de “Memurlara zam yapamayız çünkü toplu sözleşme dönemi değil” dediğini hatırlattı. Ancak Çetin. aynı dönemde hakim ve savcılara ise 1.155 lira zam yapıldığını belirtti. Bu zammın Hakimler Savcılar Yüksek Kurulu seçimleri öncesinde bu meslek grubunu memnun etmek için yapıldığını söyleyen Çetin, “Onlara zam yapılmasın demiyoruz. Ancak 2 milyon 600 bin kamu çalışanı, 1 milyon 800 bin emekliyi göz ardı ederek sadece hakimlere zam yapamazsınız” şeklinde konuştu.

 

MEMUR-SEN KILINI KIPIRDATMIYOR!

 

Memurların düşük zam almasının tek sorumlusu olan MEMUR-SEN’in hiçbir açıklama yapmadığını belirten Turgay Çetin “Sendikacılık siyasi iktidarlara yakın olma aracı değildir” dedi. Çetin, “15 Mayıs 2015’te yetkili konfederasyonlar belirlenecek. Kamu çalışanlarının hür iradeleriyle kendi geleceklerine sahip çıkmalarını ümit ediyorum. Yoksa 2016-2017 yılını da kaybederiz” dedi.

 

YÜZDE 8.5 MAAŞ ZAMMINI YANDAŞ MEMUR MU ALDI?

 

Maliye Bakanı Mehmet Şimşek, 2015 bütçe görüşmeleri sırasında dikkat çekici bir açıklama yaptı. Şimşek, bu yıl memurlara ortalama yüzde 8.5, öğretmenlere de yüzde 14.4 zam yaptıklarını iddia etti. Kamu-Sen İl Başkanı Çetin “Nerede bu yüzde 8.5 zam? Yaptığınız zam 123 lira, ama el altından birilerine zam verdiyseniz biz bilmiyoruz” dedi. ÇETİN “En azından bizim memurlar almadı. Ama alan yandaş memurlarınız ve farklı bir maaş politikanız varsa bunu söyleyin. Kimi kandırıyorsunuz?” diye konuştu