Nevşehir Genç Sanayiciler ve İşadamları Derneği tarafından organize edilen Menan Cinleri adlı tiyatro oyunu Nevşehir Belediyesi Kültür Merkezinde sahnelendi

 

Nevşehir Genç Sanayiciler ve İşadamları Derneği tarafından organize edilen Menan Cinleri adlı tiyatro oyunu Nevşehir Belediyesi Kültür Merkezinde sahnelendi. Oyun Nevşehir’liler tarafından ayakta alkışlandı.
Dernek Başkanı irfan Avşar, "Böyle sosyal sorumluluğu fazla olan projelerle Nevşehir’lilere Menan cinleri adlı tiyatro oyununu getirmek derneğimiz adına güzel bir organizasyon oldu. Bu ve bunlara benzer sosyal faaliyetlerimize devam edeceğiz." dedi.
Kültür Merkezinde sahnelenen Hekimoğlu İsmail'in "Menan Cinleri", aynı isimli kitabın yeniden uyarlanması ile meydana gelen bir tiyatro oyunu. İnsanın ölümden sonraki yolculuğunu konu edinen oyun, zamanın ve mekanın belli olmadığı bir kış gecesinde başlıyor. Büyük Menan Küçük Menan'ı sorularına cevap bulması için, insanlığın bir resmi niteliğindeki 2 numaralı koğuşa getirir. 2 numaralı koğuşun yıllardır birbirini sevmeyen 2 mahkumu vardır: Davut ve Ruhi.
Davut oğlunu öldürmüş bir katildir. Ruhi ise okuma yazması olmadığı halde yasak kitapları okuduğu için tutuklanmış düşünmeyen bir düşünce suçlusudur. Sıradan yaşamlarına 6 yıldır devam eden iki mahkumun hayatı, bir kış gecesi, yeni mahkum Said'in koğuşa gelmesiyle birlikte tamamen değişir. Said arkadaşını öldürmekle suçlanmaktadır. 10 gün sonra duruşması olacak ve durumu kesinleşecektir. Yapacak hiç bir şeyleri olmayan 3 mahkum konuşmaya ve konuştukça sırlarını ifşa etmeye başlar.
Yeni mahkum Said içlerinde en mutsuz olanıdır ve bir yaratıcının olabileceği fikrine inanmamaktadır. Saniyelerin dakika olmadığı koğuşta yapacak bir şey bulamayan Said, kırık dökük eski bir masa üzerinde duran kitapları okumaya başlar, okudukça da sormaya... Sorular eski Said'i yeni Said'e doğru naif, komik, ve duygusal bir yolculuğa çıkarır.
Yönetmenliğini Mahmud Tahsin'in ve yapımcılığını Tiyatro Greyfurt'un yaptığı 2 Perdelik Menan Cinleri tiyatro oyununu 1600 kişi  tarafından beğeniyle izlendi.