AK Parti Nevşehir Milletvekili Aday Adayı Yücel Menekşe,18 Mart Çanakkale Şehitlerini Anma Günü dolayısıyla bir mesaj yayımladı.

 Yücel Menekşe'nin yayınladığı Mesaj Şöyle ; 

18 Mart Şehitleri Anma Günü ve Çanakkale Deniz Zaferi’nin 100. yıl dönümünü idrak etmenin onurunu yaşadığını dile getirerek, "Ecdadımız tarafından tarihe altın harflerle yazılan Çanakkale Zaferi’nin100. yıl dönümünü kutlamanın onurunu yaşıyoruz. Vatanı, milleti ve kutsal değerlerini korumak için savaşarak, bu uğurda canını vermiş aziz şehitlerimizi minnetle anıyoruz. Çanakkale tarihimizin en hüzünlü zaferidir. Yokluklar içindeki bir milletin çağın en güçlü devlet ve silâhlarına topyekûn direnişin gerçek bir destanıdır. Bu destanın her satırında insanlık onuru vardır. Bu onur, düşmana sadece silahla değil, verdiği insanlık dersi örnekleriyle de baş eğdiren aziz Mehmetçiklerimize aittir. Tarihimizdeki her savaşın, her muharebenin ayrı bir önemi ve bizim için manevi bir değeri vardır.

250 bin insanımızın şehadet mertebesine ulaştığı Çanakkale’de her yaştan insanımız gönüllü olarak savaşmış, vatanın her bir ferdi kendisine yönelen akına elbirliğiyle dur demesini bilmiştir. Hepimiz tarafından bilindiği gibi Çanakkale Savaşları, başlangıcı, gelişimi ve sonuçları ile dünyada mevcut başka milletler tarafından bile unutulamayan muharebe özelliği göstermiştir. Üzerinde yaşadığımız bu kutsal vatan topraklarını bizlere armağan eden, milletimizin varlığının, birliğinin ve beraberliğinin ölümsüz sembolleri aziz şehitlerimizi rahmet ve minnetle anıyor, şükranlarımı sunuyorum. Bu duygularla; Çanakkale Zaferi’nin 100’üncü yıl dönümünü kutluyor, 18 Mart Şehitleri Anma Günü münasebetiyle de bu toprakları bize mukaddes bir vatan kılan başta Gazi Mustafa Kemal Atatürk olmak üzere, tüm aziz şehitlerimizi rahmetle, kahraman gazilerimizi de şükranla anıyorum" dedi.