Orta Anadolu’da Konya, Aksaray, Karaman, Kırşehir, Nevşehir ve Niğde illerinde elektrik dağıtımı ve satışı faaliyetleri yasa gereği ayrıştırıldı. Bu illerdeki elektrik dağıtımını Meram Elektrik Dağıtımı A.Ş. (MEDAŞ), elektrik satışını ise Meram Elektrik Perakende Satış A.Ş. (MEPAŞ) yapmaya başladı.

Elektrik abonelerine gelen son faturalar MEPAŞ tarafından düzenlenmiş ve üzerine iri puntolarla “FATURANIZDA YENİLİK VAR”  yazılmış. Ancak vatandaş, yaklaşık 7,5 cm eninde ve 28 cm uzunluğundaki faturanın geri kalan kısımlarında ne yazdığını okuyamıyor. Çünkü diğer bölümlerdeki yazılar karınca duası gibi küçücük harflerle, silik ve soluk bir şekilde yazılmış. Buna bir de satır kaymaları eklenince faturadaki tüm bilgi ve veriler birbirine karışmış. Nevşehir’in meşhur deyimi ile söylemek gerekirse fatura “Kel Ali’nin bağına dönmüş”.  Vatandaşlar “Bu nasıl yenilik, böyle yenilik olmaz olsun!” diye duruma tepki gösteriyor.

Haber merkezimizi arayan vatandaşlar, faturalardaki ilk endeksi, son endeksi, tüketim miktarını, borç miktarını, son ödeme tarihini okuyamadıkları gibi, bazı faturalarda abone isimleri ve abone numaralarının bile okunamadığından dert yanıyorlar ve yetkilileri acil bir çözüm üretmeye davet ediyorlar.  

Bazı vatandaşlar da işhanı ve apartman girişlerine, elektrik panolarının bulunduğu yerlere topluca bırakılan faturaların kime ait olduğunu ayırt etmek ve kendi faturalarını bulmak için uzun süre uğraşmak zorunda kaldıklarını, faturaları okumak için mercek kullanmak gerektiğini ifade ediyorlar.

Görüştüğümüz uzmanlar, mevcut teknolojik imkânlarla daha okunaklı, net ve anlaşılır fatura düzenlemenin mümkün olduğunu ifade ederken, bazı hukukçular da içeriği sağlıklı şekilde okunamayan ve anlaşılamayan bu tür faturaların düzenleyici firmalar aleyhine yasal sonuçlar doğurabileceğini, mağdur olan tüketicilere de faturaya itiraz hakkı sağlayabileceğini ifade ettiler.