Karlık'lı Melahat ve merhum eşi Muharrem Demirtaş tarafından Ürgüp Belediyesi Toplu Konutlarının bulunduğu mahallede kaba inşaatı tamamlanan Ahmet Yesevi Camii yanına planlanan Murat Çakır Kuran Kursunun temeli atıldı.

 

Düzenlenen temel atma törenine Ürgüp Kaymakamı Tuğba Yılmaz, Ürgüp Belediye Başkanı Fahri Yıldız, destek hizmetler daire  başkanı Murat Alkan, Hac ve umre eğitim daire başkanı Fatih Kurt , İl Müftümüz Yakup Öztürk , Ürgüp ilçe müftü vekili Nazım Haksever, ilçe Müftüleri, Ak parti İlçe Başkanı Ahmet Koçak, Merhum müftü Murat Çakır’ın yakınları ve Ürgüp halkı katıldı.

 

Törende konuşan Ürgüp Kaymakamı Tuğba Yılmaz, Ölümüyle herkesi derinden yaralayan ve herkese ders veren Murat Çakır'ın kısa zamanda tüm Ürgüp halkı tarafından çok sevildiğini ifade etti. Vazife ne olursa olsun önce insanların gönlüne girmenin önemine değinen Yılmaz, Rahmetli müftünün bunu başarabildiğini kaydetti.

 

 

Belediye Başkanı Fahri Yıldız'da geçen yıl aynı alanda merhum Murat Çakır ile beraber caminin temelini attıklarını söyleyerek Ürgüp Belediyesi olarak hayır hizmetlerinde olmamız gerekken yerdeyiz dedi. İnşallah yakın zamanda Kuran Kursuyla birlikte camimizin külliyesinin tamamlanacağını ifade ederek, "Türk Milletinin hayıra verecek parası her zaman vardır, şerre verecek parası yoktur, Belediyemizde bu düsturla çalışmaktadır." dedi.

 

Ardından katılımcılar Diyanet işleri Başkanlığı, destek hizmetler daire  başkanı Murat Alkan'ın duası eşliğinde Kuran Kursunun temeli atıldı.