NEVŞEHİR(MHA) Nevşehir belediyesi Kapadokya bölgesinin en modern kongre merkezinin projesinde 2015 yılı önemli bir yıl olacak.

Türkiye’ye örnek teşkil edecek bir kongre merkezi inşa etmek istediklerini ve bu konuda proje çalışmalarının son aşamaya geldiğini belirten Nevşehir Belediye Başkanı Hasan Ünver, açılır, kapanır, modüler bir sistemde inşa edilecek olan yeni kongre merkezinin 125 bin metre karelik alan üzerine kurulmasının hedeflendiğini dile getirmişti.

Kapadokya bölgesinin kongre turizmi açısından Türkiye’nin en uygun yörelerinin başında geldiğine dikkat çeken Nevşehir Belediye Başkanı Hasan Ünver, “300, 500, 1000 ve 3 bin kişilik açılır, kapanır modüler bir kongre merkezini Nevşehir’imize kazandırmak istiyoruz. Bu konuyla ilgili proje hazırlıklarımız son aşamaya geldi.

Kongre merkezimizin hemen yanında çok güzel bir müze, hemen yanında kongre oteli ve restaurantı da dahil olmak üzere bir kongre adası oluşturmak istiyoruz. Projemiz bitmek üzere. 125 bin metre karelik bir alan üzerine kurulacak olan kongre merkezi ve sosyal ünitelerinin Nevşehir merkezine turizmin canlılığının getirilmesi açısından da son derece faydalı olacağına inanıyoruz” açıklamalarında bulunmuştu.