Mert'in katili Aykut Balk Mert'i nasıl öldürdüğünü ve neden öldürdüğünü kan donduran ifade ile itiraf etti.

 

Kars'ta 9 yaşındaki Mert Aydın'a tecavüz edip öldüren Aykut Balk polis ifadesinde ürperten itiraflarda bulundu.

KARS’ta 9 yaşındaki Mert Aydın’ı, tecavüz ettikten sonra iple boğup başını taşla ezerek öldüren katil zanlısı Aykut Balk'ın polis ifadeleri ortaya çıktı. Balk, cinayetten sonra Mert'in ailesine taziyeye bile gitmiş.


Türkiye'yi üzen Mert Aydın (9) cinayeti, Kars Emniyet Müdürlüğü'nün 'akıl dolu' operasyonuyla önceki gün aydınlandı. İl Emniyet Müdürü Ercan Çakmak'ın başında bulunduğu özel ekip tarafından yürütülen operasyon, diğer polislerden dahi gizlendi.

Operasyon yine büyük bir gizlilik içinde sonuçlandırıldı ve Balk, sessiz sedasız gözaltına alındıktan sonra tutuklanarak cezaevine konuldu.

 

 

MERT ÇOK DİRENDİĞİ İÇİN ÖLDÜRDÜM

Küçük Mert'in babasının arkadaşı olduğu ortaya çıkan Balk polisteki sorgusunda, "Mert'le babasının dükkanından çıktıktan sonra karşılaştık. Evine götürebileceğimi söyledim. Beraber yürüdük ve aracıma gittik. Yolda seyir halindeyken Mert bana araba kullanmayı çok sevdiğini hatta sürebildiğini söyleyerek, araba kullanmak istedi. Ben de 'tamam' diyerek direksiyona geçirdim. O sırada kendimi kaybettim. Arabayı Karadağ Çöplüğü'ne sürdüm. Tecavüz ettim. Mert bana çok direndiği için öldürdüm" dedi.

ASKERDE TECAVÜZE UĞRADIM

Katil zanlısı Balk'ın, ifadesinde dikkat çeken bir diğer ayrıntıysa kendisine ilişkin oldu. Zanlının sorguda, "Askerdeyken 3 askerin tecavüzüne uğradım. Ondan sonra psikolojim bozulmuştu. Olanları ne komutanlarıma ne de başka birine söyleyebildim. Daha önce böyle bir olaya kalkışmadım. Yaptığımdan pişmanım" dediği öğrenildi.

BAŞSAĞLIĞINA GİTTİM'

İl Emniyet Müdürü Çakmak'ın bizzat katıldığı sorguda Balk, cinayetin ardından yaşananları da anlattı. Balk, "Mert'in cesedi bulununca haberleri izlemeye başladım. Haberlerde başka bir kişinin görüntüsünü görünce panik yapmadım. Mert için yapılan yürüyüşlere katıldım. Evine başsağlığına da gittim. Gözaltına alındığımda diğer suçlarımdan dolayı yakalandığımı zannettim. Sonra görüntüleri gösterdiler" diye konuştu.