NEVŞEHİR(MHA) Okullarda öğretmenlerin bir saat çalıştırılması konusundaki düzenlemeye Nevşehir Vali Yardımcısı Mustafa Atsız el attı.

Konuyla ilgili açıklamalarda bulunan Türk Eğitim-Sen Şube Başkanı Mustafa Uğur, okullarda öğretmenlerin bir saat fazla mesai yapmalarını öngören düzenlemenin değiştirilmesi için Vali yardımcısı Atsız’a başvuruda bulunduklarını, Atsız’ın ise Milli eğitim Müdürlüğü yetkilisine söz konusu düzenlemenin yapılması talimatını verdiğini dile getirdi.

Uğur konuya dair değerlendirmesinde; “Şubemizin resmi yazışmaları sonucunda Nevşehir Valiliği İl geneli okullara resmi bir yazı yazarak itirazımız sonucu düzeltilen çalışma saatlerini resmileştirmişti. Ancak geçen hafta daha önce çözülen sorun, bir kısım Öğrenci Velileri tarafından öğretmenlerimizi haftalık fazla çalışmaya zorlayan, Devlet Memuru gibi sabah 08.00, Akşam 17.00 olmalı gibi mesai saati talepleri şikayet ve talep olmuştur. Konu ile ilgili Nevşehir İl Milli Eğitim Müdürlüğü İl geneli Ana Okulu yöneticileri ile bir toplantı gerçekleştirerek Haberimizin Devamında Olan Nevşehir Valiliği İmzalı Yazıyı İlgili Okullara Tebliğ Ettirmişti. İlgili yazıda Okul öncesi eğitim kurumlarında çalışma saatleri yönetmeliğinin  8.17.18. 21 Maddeler ilgi alınmış, en lata ise öğretmenlerimize Büro Memuru gibi sabah 08.30 -  akşam 17.00 mesai talimatı ve zorunluluğu getirmiştir. İlgili yazıda çelişkiler ile birlikte öğretmenlerimiz açıkça fazla çalışmaya zorlanmıştır. Halbuki Konu hakkında daha önce Danıştay 8. Dairesinin 2006/1124 Esas Nolu Kararında Konuyu Netleştirmiş Ve Öğle Arası Ve Refa Görevlerini De Günlük Çalışma Saatlerinin İçinde Değerlendirilmesi Gerektirdiğini Belirtmiştir. Yargı kararlarından bir haber Nevşehir İl Milli Eğitim Müdürlüğü yöneticileri, okul öncesi okul müdürleri toplantısında yöneticilere Ne Olur Yani Günde 1 Saat Fazla Çalışsanız Diyebilmiştir. Kısaca Danıştay kararı ve ilgili yönetmelik çerçevesinde kimse öğretmenlerimizi fazla çalıştıramaz. Şubemize yansıyan Sorun için Şube başkanımız Mustafa Uğur, Nevşehir Vali Yardımcısı Mustafa Atsız ile görüşerek soruna el atmasını istemiştir. Nevşehir Vali yardımcısı Atsız anında Nevşehir İl Milli Eğitim Müdürü yetkilisini makama çağırarak yazıda ki mesai saatin düzeltilmesini emretti” dedi.