Mimarlık Mühendislik Fakültesi Metalürji ve Malzeme Mühendisliği Bölümü’nde  öğrenim gören öğrenciler tarafından kurulan  “Metalik Fikirler Kulübü” üyesi öğrenciler, Bölüm Öğretim Üyelerinden  Doç. Dr. Bülent Kurt, Yrd. Doç. Dr. Cemal Çarboğa,  Yrd. Doç. Dr. Zahide Bayar Öztürk ve Araştırma Görevlisi Serkan Dal 2. Uluslararası Demir Çelik Sempozyumuna katılarak  KARDEMİR A.Ş ve SAKA Demir Çelik A.Ş’ye teknik gezi düzenlediler.

Karabük’te düzenlenen 2. Uluslararası Demir Çelik Sempozyumu ve alanları ile ilgili birçok oturuma katılan öğrenciler,  Bölüm Öğretim Üyeleri nezaretinde  Karabük Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Refik Polat’ı da ziyaret ettiler. 

Karabük’te yapılan 2. Uluslararası Demir Çelik Sempozyumuna katılan Metalik Fikirler Kulübü üyesi Metalürji ve Malzeme Mühendisliği Bölümü 2. sınıf Laboratuar Dersi’nde yaptıkları çalışmalarda dereceye giren altı öğrenci bildirilerini sundu. Kulüp üyesi öğrenciler ayrıca, ülkemizin en büyük Demir Çelik firması olan KARDEMİR A.Ş’ye ve SAKA Demir Çelik A.Ş’ye teknik gezi düzenleyerek demir çelik üretiminin cevherden mamule bütün aşamalarını izleme fırsatı elde ettiler. 

Etkinlik sonrasında Metalik Fikirler Kulübü üyesi öğrenciler, sempozyum katılımı ve teknik gezilerin eğitimlerine çok büyük katkı sağladığını belirttiler.