Nevşehir Üniversitesi çalışan sedanter bireylerin durum tespitlerinin yapılması ve metabolik sendromlu bireylere step-aerobik egzersizin, refleksolojinin ve oral krom pikolinat alımının etkilerini tespit etmek amacıyla, Nevşehir Üniversitesi Semra ve Vefa Küçük Sağlık Yüksekokulu ve Eğitim Fakültesi, Selçuk Üniversitesi Selçuklu Tıp Fakültesi ve Aksaray Üniversitesi Beden Eğitimi ve Spor Yüksekokulu öğretim üyeleri tarafından yürütülen ‘Metobolik Sendrom Araştırması’ çalışmaları devam ediyor.

 

Araştırmaya katılan akademik ve idari personelimizin kan değerleri, Selçuk Üniversitesi Selçuklu Tıp Fakültesinde yapılan tetkiklere göre; akademik ve idari personelimizin çoğunluğunun kolestrollerinin normal seviyenin üstünde, iyi huylu kolestrollerinin normal değerlerde ve insülin değerlerinin normalin üzerinde olduğu tespit edildi.

 

Devam eden araştırmaya katılmak isteyen personelimiz, konuyla ilgili olarak proje yürütücüsü Yrd. Doç. Dr. Şefika Dilek Güven’e "[email protected]" adresinden ulaşabilir.