Milliyetçi Hareket Partisi Ürgüp İlçe Başkanı Alpaydın Eroğlu; ülkemizde yaşanan Gezi olayları her yönüyle ağır sonuçlar doğurmaktadır. Bölgemiz ise yine büyük bedeller ödemek durumundadır diyerek “sağduyu girişimi” çağrısı yaptı.   

                         ÜLKEMİZ VE TURİZM AĞIR YARA ALIYOR!

Taksim Gezi Parkı düzenlemesi üzerine başlayan olaylar 15. gününde ülkemizin tüm bölgelerine de genişleyerek devam etmektedir. Can kayıpları, organ kayıpları, yaralılar hepimizi derin acı ve üzüntü içinde bırakmıştır, bırakmaktadır.

Eylemler bugün farklı anlamlar kazanarak derinleşmektedir. Birbirinin karşısında iki yüzde 50, gibi kavramlarla farklı bir boyuta taşınmıştır.

Marjinal guruplar ile sade vatandaşların farklı amaçlarla iç içe geçişleri, aynı olayın parçaları olması, durumu son derece karmaşık hale getirmektedir. Yaşanılan belirsizlik ve kaos’ta insanlarımız tedirgin ve endişe içerisindedir.

Daha da vahim olan ise gerginliğin anlamsız ve sorumsuz bir şekilde tırmandırılışıdır.

Uluslar arası medya, olayları gündemin ilk sırasında çok ağır tanımlamalarla vermektedir. “Türk Baharı, Tahrir kıyaslamaları, Hitler benzetmeleri, laik-dinci çatışması yorumları,” her gün canlı yayınlar eşliğinde tekraren tüm dünyaya sunulmaktadır.

Canımız yanar, ülke imajımız büyük hasar alırken, aynı zamanda bölgemiz için belirleyici olan turizm sektörümüz büyük yara almaktadır. Önümüzdeki dönemler için başlayan rezervasyon iptallerinin daha artması kaçınılmaz sonuçtur.

Ekonomik olarak kredi merkezli günümüz ekonomik koşullarında, çok ağır bedeller ödeneceği, işsizliğin artacağı, facialar yaşanabileceği kuşkusuzdur.

Ülkemizin içine düştüğü bu karışıklık; birliğimizi zedeler ölçülere gitmektedir.

Ülkemizin yaşadığı kaos; başka acılar yaşatacak çalkantıları davet eder konumdadır.

Ülkemizin uluslar arası imajı büyük darbeler almakta olup, turizm tehdit altındadır.

Biran önce normalleşme ve ülke imajında açılan yaraların giderilmesi için bölgemiz kriz yönetimi oluşturulmalıdır.

Bölgemizin belirleyici tüm kurum ve kuruluşlarını, politik hesaplardan uzak, gerginliğe son verilmesi ve sağduyu çağrısı için ortak girişim tavrı oluşturmasına davet etmek istiyorum.

Siyasi partiler, sivil toplum kuruluşları, sendikalar, mesleki oda ve birlikler, dernekler, turizm şirketleri, işyeri sahipleri bir olup, bir an önce tüm sorumluları uyarı görevini üstlenmelidir.

                                                                                     Saygılarımla

     Alpaydın Eroğlu                         Milliyetçi Hareket Partisi Ürgüp İlçe Başkanı