NEVŞEHİR(MHA) Milliyetçi Hareket Partisinin Nevşehir merkez belediye başkan adayının bazı basın yayın organlarına göre yarın açıklanması kesin gibi.

MHP İl Başkanı Göksel Taşçı’nın ilk açıklamalarında 08 Aralık 2013 tarihinde açıklanabileceği belirtilen Milliyetçi Hareket Partisinin Nevşehir Merkez belediye başkan adayının ismi bu kez hafta sonuna, 21 Aralık 2013 tarihine kadar sarktı. Adayın açıklanma tarihinin bu kadar uzamasının başlıca nedenlerinden birinin aday gösterilmesine büyük bir ihtimal verilen Mehmet Varol’un ikna edilememesi.

8 Yıl süren il başkanlığının ardından 2 dönem milletvekilliği adaylığında ikinci sırada kalan ve Nevşehir Kamuoyunun ilk sırada gösterilmesi durumunda seçilebileceğine ihtimal verdiği Mehmet Varol’un aday gösterilmesi bir takım soru işaretlerini de beraberinde getirecek.

Zira; Mehmet Varol’un son Ticaret ve Sanayi odası seçimlerinin ardından Meclis Başkan Vekilliğine getirilmesi, oda seçimleri esnasında Yönetim Kurulu Başkanı Mehmet Arif Parmaksız’ın yerel seçimlerde Nevşehir Merkez belediye başkanlığı için kendilerine yakın bir ismi destekleyeceklerini açıklaması ister istemez Varol’un muhatap olacağı sorular arasında yer alacak.

NTSO Meclis Başkan Vekili Zafer İnanır’ın Ak Parti’den aday gösterilmemesinin ardından diğer bir meclis başkan vekili olan Mehmet Varol’un aday gösterilmesi ilk etapta, Ticaret Odası güdümlü bir belediye başkan adayı olup olmadığının kamuoyunda sorgulanmasına neden olacak. Bu durumda Milliyetçi Hareket Partisinin bu seçimlerde artıp artmayacağını seçim sonuçları ortaya çıkaracak.

Öte yandan Mehmet Varol’un iki dönem Nevşehir Milletvekilliği için ortaya koyduğu iradenin ardından belediye başkanlığını kazanamaması durumunda da siyasi kredisini tamamen yitirebilmesi de söz konusu.