Sözleri kazak abdal'a ait bir turku olarak 
Eşeği saldım çayıra otlayıp karnın doyura 
gördüğü düşü hayıra yoranında avradını 
münkir münafıkın huyu yıktı harap etti köyü 
ölüsüne bir tas suyu dökenin de avradını 

dağdan tahta indirenin ıskatına oturanın 
mezarına götürenin imamın da avradını 
derince kazın kuyusun inim inim inilesin 
kefen dikmeye iynesin verenin de avradını 

müfsidin birde gammazın malı vardır da yemezin 
ikisin meyyit namazım kılanın da avradını 
kazak abdal söz söyledi cümle halkı taneyledi 
sorarlarsa kim söyledi soranın da avradını

 Operasyonun zararı halka çıkacak! İşte bu da Milletin Bedduası
Seçim ayarlı 'torba operasyon' siyaseti hedef alırken ekonomiye de büyük zarar veriyor. Piyasadaki dalgalanmalar hiçbir suçu olmayan vatandaşa çıkıyor. Dolardaki artış halka zam olarak geri dönüyor
Halk Bankası üzerinden Türk ekonomisini hedef alantorba operasyonun asıl zararı hiçbir günahı olmayan vatandaşa çıkıyor. Devlete maliyeti 5 günde milyarlarca lirayı bulan operasyon piyasalardaki dalgalanmaya yol açarken, kurlardaki oynama vatandaşa zam olarak geri dönüyor. Özellikle yükselen dolar kuru, enerji maliyetlerini artırırken bunun ceremesini yine vatandaş çekecek. Doğalgaz, elektrik gibi enerji faturaları yükselecek. Bu maliyet üretimdeki her ürüne yansıtılacak. Ulaşımdan gıdaya kadar birçok ürünün fiyatı bu maliyet yüzünden artacak. Bu arada operasyon yüzünden artan faizler de yine vatandaşa yansıyacak. Uzmanlar bu artışın kredi faizlerini yüklselteceğini, ev, konut, taşıt gibi bireysel kredi taksitlerin artabileceğini belirtiyor. Doların 2.1 TL ile tarihin en yüksek noktaya çıkması ekonomi çevrelerini de endişelendiriyor. 

MÜSİAD başkanı Nail Opak, "Temelinde tamamen adli bir soruşturma olan söz konusu iddiaların ardından anlaşılmaz bir şekilde bunun ekonomik beklentilere yansıtılması sonucu, dolar/TL kuru 2.098 ile tüm zamanların en yüksek seviyesine ulaştı, borsada yüzde 7.5'lere varan düşüşler yaşandı, gösterge tahvil faizi 0.8 puan artarak, yüzde 9.6 seviyesine yükseldi. Sadece faizdeki bu 0.8 puanlık artış bile, ekonomimize 8 milyar liralık ek bir yük getirmiş durumda. Hiçkimsenin itirazı olmayan ve kendi mecrasında yürüyecek adli bir operasyonun, ülke ekonomimize yansıması böyle mi olmalı? Bu durumu ne anlayabiliyoruz ne de doğru buluyoruz" diye konuştu.

İşte Vatandaş isyanını Merhum Sanatçı Cem Karaca dan dinleyelim...