AK Parti Nevşehir Milletvekili TBMM Başkanlık Divanı Üyesi Sn. Mustafa Açıkgöz ,Bilal Erdoğan'ın, daveti üzerine Aksaray da İmam Hatip Gençliğiyle buluştu.

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın oğlu Türkiye Gençlik ve Eğitime Hizmet Vakfı (TÜRGEV) Yönetim Kurulu Üyesi Bilal Erdoğan, Aksaray İmam Hatipliler Derneği tarafından organize edilen “Aksaray İmam-Hatip Gençlik Buluşması” programına katılmak ve bir dizi toplantılar için Aksaray’a geldi.


Aksaray Anadolu İmam Hatip Lisesi Mezunları ve Mensupları Derneği (AKİMDER), Aksaray Belediyesi, Aksaray İmam Hatipliler Derneği (ÖNDER)' nin ortaklaşa düzenlediği gençlik buluşmasında coşkulu bir kalabalık vardı.

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın oğlu Türkiye Gençlik ve Eğitim Hizmet Vakfı (TÜRGEV) yönetim kurulu üyesi Bilal Erdoğan konuşmasında, ''İmam hatip nesli, İslam dinini asli kaynaklarından öğrendi. İşte onun için imam hatip nesli, bu ülkenin güvencesidir. Bu ümmetin, bel kemiğidir'' dedi.

''İMAM HATİP NESLİ BU ÜMMETİN BEL KEMİĞİDİR''

Erdoğan, imam hatip neslinin bu ülkenin bel kemiği olduğu görüşünü savunan Bilal Erdoğan, şöyle dedi:

"'Maalesef Türkiye’de 5 vakit namaz kılan, aynı Allah’a inanan insanlar, Allah’a inandıklarını sanarak bir kula kul olmuşlar. İmam hatip neslini neden tasvip etmediler? Çünkü, birisi size gelip de 'namazını kılma, mecbur kalınca içki iç' demedi, deselerdi ne derlerdi, hayır derlerdi. Neden imam hatip nesli bunların tuzağına düşmedi. Çünkü imam hatip nesli, İslam dinini asli kaynaklarından öğrendi. İşte onun için imam hatip nesli, bu ülkenin güvencesidir. Bu ümmetin bel kemiğidir. 15 Temmuz şehitlerimizin arasında nice imam hatipli şehitlerimiz var. Allah onlara rahmet eylesin, Allah bizi şehitlerin yolundan ayırmasın.'' dedi.

AÇIKGÖZ yaptığı konuşmasında ise " İmanlı, ihlaslı gençlerimiz 15 Temmuz gecesi geleceğine sahip çıktı. 'Asım' ın Nesli' cesareti, feraseti, kahramanlığı, Tek Vatan, Tek Millet, Tek Devlet, Tek Bayrak sevdasıyla hainlere fırsat vermedi. Sizlere yüreği iman ve vatan sevgisi ile dolu aziz Nevşehirli hemşerilerim selamını getirdim. Türkiye, mazlumların ve ümmetin umududur. Milletin lideri, ümmetin umudu, cumhurun Reis' i Sn. Cumhurbaşkanımız Recep Tayyip ERDOĞAN önce Yaradan' a sonra siz gençlerimize, kahraman milletimize güvendi; milletin verdiği emanete ve sorumluluğa kardeşlerimizle can siperhane halel getirmedi. Hepinizden Allah, razı olsun. Ne diyoruz: Dünya 5' ten büyüktür. Dünyadaki zulümler artık dursun. Bunu durdurmak yüreği iman ve insan sevgisiyle dolu siz değerli kardeşlerimizin çabasına ve dualarına bağlıdır. 14 yıldır eğitimde reform yapan AK PARTİ' miz; özgürlüklerin yolunu açan ve insan haklarını ön planda tutmanın yılmaz savunucusu olmuştur. Durmak yok kardeşlerim kutlu yola devam. Hedefimiz 2023 Güçlü Türkiye." dedi.
image1.PNG

Program sonrası Nevşehir' imiz ve ülkemiz gençliğine yönelik projeleri samimi bir havada istişare eden Erdoğan ile Açıkgöz sohbet sonrası "Hep birlikte milletimiz, devletimiz ve tüm Müslüman kardrşlerimiz için gece gündüz demeden çalışma devam edeceğiz." dedi.
image2.JPG
image3.JPG
image4.JPG
image5.JPG
image6.JPG
image7.JPG