AK Parti Nevşehir Milletvekili Mustafa Açıkgöz, 15 Temmuz darbe girişiminin yalandığı gece aileleriyle birlikte Diriliş Meydanı’na inerek, demokrasiye sahip çıkan Tüm Nevşehir Halkı’na teşekkürlerini sundu.

AÇIKGÖZ: Teşekkürler NEVŞEHİR !

Açıkgöz, "27 gündür devam eden milli irade mitinglerimize Başkomutanımızın Külliye'de yaptığı konuşmayla virgül koyduk.
"Biz, Acıgöl'ü, Avanos'u, Derinkuyu'su, Gülşehir'i, Hacıbektaş'ı, Kozaklı'sı, Ürgüp'ü ile birlikte Türkiye'yiz. Anadolu'nun kadim şehri ‪Nevşehir‬ Milli İradenin ve Reis' imizin yanında ilk andan beri nöbette meydanları doldurarak İstiklaline ve istikbaline sahip çıkarak kutlu nöbeti tutan aziz Nevşehirli hemşerilerime ve kahraman milletimize teşekkür ediyorum" dedi.


Demokrasi Nöbeti’nde Nevşehir Halkına şükranlarını sunan Nevşehir Milletvekili Açıkgöz, “15 Temmuz akşamında, o geceyi yaşadığımız, o sıcak anlarda Nevşehir halkı, demokrasiye, Milli İradeye, çocuklarının geleceğine sahip çıkmak için meydanlara indi, sokaklara çıktı. Türkiye’nin dört bir tarafında Ankara’da, Kızılay’da darbe olduğunu duyanların Genel Kurmay Başkanlığı’na koştuğu gibi işinden evine gidip akşam yemeği yerken darbe olduğunu duyanların meydanlara koştuğu gibi, TBMM’yi korumak için koştukları gibi 15 Temmuz akşamında da Nevşehir halkı evlerinden çıktı, iradesine, demokrasisine, adalete ve hukuka sahip olmak için sokaklara çıktı” dedi. 

Açıkgöz, konuşmasında darbe girişiminde sokaklara çıkarak milli iradeye sahip çıkaran tüm Nevşehir Halkına teşekkür etti.


“KIYAMETE KADAR BU TOPRAKLARDA VAR OLACAĞIZ”

Yaşanan sürecin sadece Türkiye’nin meselesi olmadığını vurgulayan AK Parti Nevşehir Milletvekili Mustafa Açıkgöz “15 Temmuz akşamından beri Allah’a ne kadar hamd etsek azdır ki, 8  ilçemiz ile birlikte bu hayasızca akına tüm vatandaşlarımız dur dedi. İstanbul’da ve Ankara’daki o görüntüleri tekrar tekrar televizyonlardan gördükçe tüylerimiz ürperiyor, gözlerimiz yaşla doluyor. Halkımızın paralarıyla alınmış olan uçaklar, helikopterler, tanklar ne yazık ki hırsızlık yapılarak, çalınarak millete karşı ateş edildi ve 200’den fazla şehidimiz oldu. Rabbim hepsine rahmet eylesin, mekânlarını cennet eylesin. Sıkıntılı bir süreçten geçiyoruz. Nevşehirli hemşehrilerim 15 Temmuz’dan bu yana tarihe altın harflerle yazılacaklar. Bu darbeyi yapanlar tarihin çöplüklerinde lanetle anılacak. Ama tarih her zaman vatandaşlarımız, bizleri rahmetle yâd edecektir. Tüm şehitlerimizi rahmet ve minnetle anıyorum. Gerek 15 Temmuz gecesinde gerekse ondan önce terörle mücadelede şehit düşen kardeşlerimize hep birlikte haykırıyoruz. Sizler çok güzel bir makama yükseldiniz. Peygamberlerle berabersiniz. Allah’ a dua ediyoruz ki inşallah rabbim bizlere de o makamları nasip etisin. Ama başta  Amerika’da ki o iblis olmak üzere bütün dünya Miletleri bilsin ki biz bu coğrafyada bin yıldan fazladır buradayız ve Allah’ın izniyle kıyamete kadar bu topraklarda var olacağız. Eğer ki bizi bu topraklardan söküp atmak istiyorsanız, 79 Milyon insanı teker teker şehit etmeniz lazım. Biz bu vatan, bu bayrak, bu millet için hepimiz şehit olmaya hazırız eğer ki yüreğiniz yetiyorsa. Sayın Başkomutanımız umhurbaşkanımız Recep Tayyip Erdoğan'ın da dediği gibi biz bu işi bırakmıyoruz sadece bir virgül koyuyoruz.  Eğer ki bir daha bu millete saldırmaya kalkarsanız on binlerce Nevşehirli şahadet şerbeti içmeye hazır, bunu bütün dünya görsün. Bu sadece bir Türkiye meselesi değil Arap basınını izliyoruz, dünya basını görüyoruz, Avrupa basınının nasıl ikiyüzlü olduğunu görüyoruz. Ama birçok Müslüman kardeşimiz Türkiye’nin düşmediği için, bu son kalenin Irak ve Suriye gibi olmadığı için dualar ediyor. 15 Temmuz hepimiz için bir milat olsun. Bundan sonra hayata bakışımızı daha farklı düşünerek vatan için, Millet için, âlemi İslam ve mazlumunlar için bizim güçlü bir şekilde ayakta durmamız gerekir. 15 Temmuzdan bu yana bizleri yalnız bırakmadan meydanları dolduran vatandaşlarımızın hepsine bir kez daha çok teşekkür ediyorum” dedi.
milletçe meydanlardayız
6
2
IMG_9088