Ak Parti Nevşehir Milletvekili Mustafa Açıkgöz, İlköğretim Haftası ve yeni eğitim-öğretim yılının başlaması dolayısıyla bir mesaj yayımladı. Yayımladığı mesajda Açıkgöz, bir ülkenin kalkınması ve müreffeh milletler arasında yer alması için sağlam bir eğitim sistemine sahip olmasının önemine dikkati çekti. 

Mesajında, "Bizler bu şuurla, son yıllarda ülkemizin en büyük eğitim  atılımlarını gerçekleştirmek ve geleceğimize yön verecek projeler üretmek gayreti  içinde olduk" ifadesine yer veren Açıkgöz, Milli Eğitim Bakanlığı nezdinde  yapılan büyük yatırımlarla maddi yetersizlikler nedeniyle eğitim öğretim  olanakları yetersiz olan, kültür, sanat ve bilim etkinliklerinden mahrum kalan  çocuklara birçok imkan sağlandığını vurguladı. 

Gerçekleştirilen bir dizi reform sonucunda, eğitim sisteminin daha  modern ve daha özgürlükçü bir yapıya kavuştuğunu kaydeden Açıkgöz, mesajında  "Böylece hangi dine mensup olduğuna, hangi dili konuştuğuna bakılmaksızın  çocuklarımız, değerlerinden ayrılmayarak eşit ve özgür eğitim haklarına  kavuştular" değerlendirmesini yaptı. 

Son 10 yılda, eğitimde teknoloji ve bilimin ön plana çıkarıldığını,  Türkiye'nin her köşesine bilgisayar ve elektronik ekipmanlar gönderildiğini ifade  eden Açıkgöz, öğrencilerin teoride değil pratikte de bilimi öğrenme ve uygulama  imkanı bulduğunu belirtti. 

Nevşehir Milletvekili Mustafa Açıkgöz, mesajını şöyle sürdürdü: "Gayemiz, geleceğimizin teminatı çocuklarımızı ve gençlerimizi birey  olma bilincine sevk eden, onların birer vatandaş olarak ülkelerine ve milletine  faydalı olma idrakiyle yetişmelerini sağlayacak bir eğitim sistemidir. Bu  itibarla, sahip olduğumuz birikimle daha bilinçli, daha demokratik ve dünyadaki  diğer ülkelerin çocukları ve gençleri ile her alanda rekabet gücü olan bir nesil  yetiştireceğimize inancım tamdır. 
Bu düşüncelerle 2015-2016 eğitim öğretim yılının ilimize, ülkemize hayırlı  olması temennisiyle İlköğretim Haftasını kutluyor, öğretmenlerimiz ve  öğrencilerimiz başta olmak üzere tüm eğitim camiasına başarılar diliyorum."