AK Parti Nevşehir Milletvekili Murat Göktürk, 30 Ağustos'un Türkiye'nin sarsılmaz imanının göstergesi olduğunu söyledi.

30 Ağustos Zafer Bayramı nedeniyle kutlama mesajı yayımlayan Murat Göktürk, köşeye sıkışmış, işgale uğramış, yoksul düşmüş, darda kalmış, şehit olmuş ve canı yanmış bir milletin neleri başarabileceği, hangi zorlukları ve mihnetleri aşabileceğinin en güzel kanıtının tarihi olduğunu ifade etti.

Türk milletinin tarihinin zaferlerle dolu olduğunun unutulmaması gerektiğini vurgulayan Göktürk, mesajında şu ifadeleri kullandı:

"Başkomutanlık Meydan Muharebesi de bir milletin bütün dünyaya karşı onurunu, şerefini, namusunu ve bağımsızlığını kanının en son damlasına kadar nasıl koruduğunu gösteren emsalsiz bir direniş ve şahlanış destanıdır. Bu aziz millet, yıkılmakta olan büyük bir imparatorluğun küllerinden yeni bir ülkenin doğmasına vesile olan kahraman evlatlarını daima minnet ve şükranla anmaktadır. Bu itibarla Türk milletinin tarihi zaferlerinin yıldönümünde hayale kapılıp ayrı toprak, yanlışa düşüp ayrı bayrak ve ihanete girip ayrı devlet peşinde olanlar geçmişin kudretinden lazım gelen mesajları mutlaka almalıdır. Birliğimize, dirliğimize ve hayat hakkımıza göz koyan gafiller mutlak anlamda ders ve ibret çıkarmalıdır. Yedi düvele eğilmeyen kutlu millet varlığının, bölücü heveslere, bir avuç kendini bilmez bedbahtın kanlı provokasyonlarına geçit vermedi, bundan sonrada vermeyecektir. Yine çok iyi bilinmelidir ki bu milleti savaşlarla yıkamayanlar hain terör saldırılarıyla da yıkamayacaklardır. Ülkemizin bölünmez bütünlüğü dünya var oldukça devam edecektir. Bu Millet denge unsuru olarak var olacak, var olduğu sürece de varlığından, birliğinden ve dirliğinden asla taviz vermeyecektir. 30 Ağustos Zafer Bayramı'nın 94. yıldönümü dolayısıyla bu topraklarda hür ve kendi bayrağımız altında yaşamamızı kanları ve canları pahasına sağlayan Aziz Türk Milletini, Gazilerimizi ve Kahraman Silahlı Kuvvetlerimizin tüm mensuplarını kutluyor, vatan uğruna canlarını feda eden başta, aziz şehitlerimize Allah'tan rahmet diliyorum."