18 Mart Şehitler Günü, aynı zamanda Çanakkale Deniz Zaferi’nin 100. Yıldönümü dolayısıyla mesaj yayımlayan AK Parti Nevşehir Milletvekili Av. Murat Göktürk, “Çanakkale Zaferi, inancın, azmin, kararlılığın, birlik ve beraberliğin simgesidir” dedi.
Birlik ve beraberliği ile birçok zorluğun üstesinden gelen Türk milletinin hiçbir zaman esaret altına girmediğini ve her zaman parlak zaferlere imza attığını belirten Göktürk'ün mesajı şöyle:
“Bu zaferle milletimiz, bağımsızlığını, onurunu, vatanını ve bayrağını korumak için neler yapabileceğini bütün cihana bir kez daha göstermiştir Türküyle, Kürdüyle, Lazıyla, Çerkeziyle, etnik kökeni ve mezhebi ne olursa olsun vatan toprakları için savaşmıştır. Çanakkale Zaferi, inancın, azmin, kararlılığın, birlik ve beraberliğin simgesidir.
Bu duygu ve düşüncelerle, 18 Mart Şehitleri Anma Günü ve Çanakkale Deniz Zaferi’nin 100.yıldönümünde, Ülkemizin bağımsızlığı, milletimizin birliği ve bütünlüğü uğruna canlarını hiçe sayarak ölüme koşan, bu mukaddes toprakları bize emanet eden, kanıyla, canıyla bu toprakları vatan kılan, Kahraman Şehitlerimizi ve Gazilerimizi rahmet, minnet ve şükran duygularımızla anıyoruz.”