Türk Kızılayı Ürgüp şubesi tarafından Ürgüp Emniyet müdürlüğü ile ortaklaşa Kurban  bayramının 2 .günü  15:00 – 17:00 Saatleri arasında  “Yol Güvenliği Savunuculuk Projesi” kapsamında Ürgüp’e gezmeye gelen yerli ve yabancı misafirleri Proje hakkında bilgilendirmek ve Kurban bayramlarını kutlamak için  Ürgüp  Emniyet müdürlüğü Trafik ekipleri tarafından yapılan uygulamaya Kızılaycılar ve  emniyet mensupları  Şeker, kumbara ve Emniyet Kemeri takmanın önemini anlatan broşür dağıtarak projeye katkıda bulundular. Uygulama devam ederken Nevşehir’den Bayramlaşma töreninden dönen Ürgüp Belediye Başkanı Sayın Fahri YILDIZ, Ak Parti Ürgüp İlçe Başkanı Ahmet KOÇAK ve Başdere Belediye Bşk. Mustafa KARAMAN Kızılay Ekibi ve Emniyet mensuplarıyla bayramlaştı daha sonra Projeye destek vermek için Nevşehir Milletvekili Av. Murat GÖKTÜRK  uygulama alanına geldi, Ürgüp Kızılay Şube Başkanı Mehmet YAMAN’dan bilgi alan Milletvekili Av. Murat  GÖKTÜRK durdurulan araçlardaki yerli ve yabancı misafirlerle bayramlaştı  projeye destek verdiler.

 

Ayrıca Kızılay Ürgüp Şube Başkanı Sayın Mehmet YAMAN ile yaptığımız konuşmada  Mehmet YAMAN şu sözleri dile getirdi.

“Türk Kızılayı Trafik Kazalarına Sessiz Kalmayacak”

“Türk Kızılayı insan eliyle oluşturulan ya da doğal yollarla meydana gelen afetlerin sonuçları ile mücadele etmiştir. İnsan eliyle oluşturulan bir afet olarak değerlendirdiğimiz trafik kazaları, doğal afetlerden daha fazla sayıda can kaybına ve yaralanmalara yol açmaktadır. Son 3 yılda 784 vatandaşımız doğal afetler nedeni ile yaşamını yitirirken, trafik kazaları nedeni ile 12 bin vatandaşımız maalesef hayatını kaybetmiştir. Trafik kazalarının ulaştığı ürkütücü tablo karşısında, Türk Kızılayı’nın sessiz kalması elbette beklenemez. Trafik kazalarında hayatların sönmemesi adına Türk Kızılayı Ürgüp Şubesi olarak da hayati bir sorumluluk alıyoruz.” dedi.

 

Ürgüp İlçe Emniyet Müdürü Sayın Zafer AKPINAR yaptığı açıklamada ;

“Yol Güvenliği Savunuculuk Projesi” ile Türk Kızılayı Ürgüp şubesinin de önemli bir çalışmaya daha imza attığını vurguladı. Emniyet Genel Müdürlüğü’nün hazırladığı yeni yasa tasarısına dikkat çekerek, “Yasa değişikliği ile emniyet kemerine ilişkin para cezaları arttırılacak, aynı zamanda yasada muğlak bir ifade olarak yer alan koruyucu tertibat kullanma zorunluluğu yerine emniyet kemeri kullanma zorunluluğu getirilecektir. Yönetmelik değişikliği ile bazı sürücüler için var olan emniyet kemeri takma muafiyeti ortadan kaldırılacaktır” dedi. yasa tasarısının hayata geçmesi için farkındalık yaratma çalışmaları gerçekleştirileceğini, projeye her aşamada destek verileceğini sözlerine ekledi.