Seçimde aday olmak isteyen kamu çalışanları için son gün. İstifa eden bürokratların sayısı 500'ü buldu. Çoğunun tercihi AK Parti oldu.

7 Haziran'da yapılacak seçimlerde kamudan milletvekili adayı olmak isteyenler, bugün saat 17.00'ye kadar görevlerinden istifa etmeleri gerekiyordu.
 
SON İSTİFA TOKİ'DEN
 
TOKİ Baş Hukuk Müşaviri Abdullah Güler AK Parti'den Milletvekili aday adayı olmak için görevinden istifa etti.
1969 yılında Sivas`ta doğdu. İlk-orta ve lise tahsilini Sivas`ta tamamladı. 1989 yılında İstanbul Üniversitesi Hukuk Fakültesini kazandı. 1994 yılında bu fakülteden mezun oldu. 1996 yılından bu yana Beyoğlu Bölgesinde serbest avukatlık yapmaktadır. 2001 yılında Ak Parti`nin kuruluşu ile birlikte İl Başkanlığı`nda, Seçim İşleri ve Sekreterlik Birim Başkanlıklarının değişik komisyonlarında görev aldı. 29 Mart 2009 Yerel Seçimlerinde Sultangazi İlçesinden Belediye Meclis Üyeliğine seçildi. Sultangazi Belediye Meclisinde Meclis 1. Başkan Vekilliği görevine seçildi. İstanbul Büyük Şehir Belediyesi Meclis Üyeliğini de yaptı. AK Parti İstanbul İl Başkan Yardımcılığı görevinde bulundu. Değişik Sivil Toplum Kuruluşlarında Kurucu Üye ve Hukuk Danışmanlığı görevlerinde bulundu. Güler son olarak TOKİ'de Baş Hukuk Müşaviri olarak görev yapmaktaydı.
 
ÇALIŞMA BAKAN YARDIMCISI GÖREVİNDEN AYRILDI
 
Çalışma Bakanı Bakan Yardımcısı Halil Etyemez, Ak Parti'den milletvekili aday adayı olmak için bakanlıktaki görevinden istifa etti.
Etyemez, 12 Haziran 2011 tarihindeki Genel Seçimlerde de Adalet ve Kalkınma Partisi'nden Konya Milletvekili adayı olarak seçime girmişti.
Galatasaray Üniversitesi Rektörü de milletvekilliği için istifa etti
 
Galatasaray Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Ethem Tolga, haziran ayında yapılacak genel seçimlerde AK Parti'den milletvekili adayı olmak için görevinden istifa etti.
 
TCDD GENEL MÜDÜRÜ KARAMAN İSTİFA ETTİ
 
2002 Aralık ayından beri TCDD Genel Müdürlüğü ve Yönetim Kurulu Başkanlığı görevini yürüten Süleyman Karaman, siyasete atılmak amacıyla görevinden ayrıldı. Karaman, 2003 yılından itibaren Yüksek Hızlı Tren (YHT) projeleri başta olmak üzere 100'ü aşkın demiryolu projesinde görev aldı.
 
MEHMET ÖZHASEKİ İSTİFA ETTİ
 
Kayseri Büyükşehir Belediye Başkanı Mehmet Özhaseki bu sabah itibarıyla istifasını verdi.
Ak Parti Genel Merkezi tarafından Türkiye genelindeki belediye başkanları içinde adaylığına onay çıkan tek başkan olanKayseri Büyükşehir Belediye BaşkanıMehmet Özhaseki bu sabah itibarıyla istifasını verdi
 
Kayseri’de 20 yıldır Belediye başkanlığı görevini yürüten Mehmet Özhaseki, Ak Parti genel merkezinin de onayını alarak, istisnai tek belediye başkanı olarak, AK Partiden milletvekili aday adayı oldu. Özhaseki, bugün öğle saatlerinde bir basın toplantısıyla kararını kamuoyuna duyuracak. Özhaseki’nin bu kararının ardından Kayseri Büyükşehir Belediye meclisi Cuma günü yeni başkanını seçecek. Büyükşehir Belediye başkanlığı için Mehmet Özhaseki’nin koltuğuna AK Partili Kocasinan Belediye Başkanı Mustafa Çelik’in gelmesi bekleniyor.
 
BOZDAĞ'IN ÖZEL KALEMİ DE İSTİFASINI SUNDU
 
*Adalet Bakanı Bekir Bozdağ'ın Özel Kalem Müdürü Burhan Güvenç istifa etti.
Burhan Güvenç, 7 Haziran seçimlerinde AK Parti'den Yozgat Milletvekili aday adayı olmak için görevinden ayrıldı.
 
ULVİ SARAN GÖREVİNDEN İSTİFA ETTİ
 
*Kamu Güvenliği Teşkilatı eski Başkanı Ulvi Saran, AK Parti'den aday adayı olmak için görevinden istifa etti. Saran'ın Ankara'dan adaylık başvurusu yapacağı öğrenildi.
 
KYK GENEL MÜDÜRÜ İSTİFASINI VERDİ
 
Kredi ve Yurtlar Kurumu Genel Müdürü Recep Kaymakcan'ın istifası geldi.  Kaymakcan, Çorum'da milletvekili adayı olmak üzere istifa etti.
MİT Müsteşarı Hakan Fidan'ın vekillik için istifası konusundaki tartışmalar bitmeden, şimdi de ekonominin en güçlü bürokratı olarak görülen, Maliye Bakanlığı Müsteşarı Naci Ağbal, siyasete girme kararı aldı.
 
AHMET GÜNDOĞDU RESMEN İSTİFA ETTİ
 
Memur Sen Konfederasyonu Genel Başkanı Ahmet Gündoğdu, bugün resmen istifa etti.
İstifa dilekçesini Milli Eğitim Bakanlığı'na sunan Gündoğdu, geçen hafta teşkilatına ve çalışma arkadaşlarına veda etmişti.
 
ERZURUM İL MÜFTÜSÜ İSTİFA ETTİ
 
Erzurum İl Müftüsü Hasan Çınar, Ak Parti'den aday adayı olmak için görevinden istifa etti.
Yaklaşık 2 yıldır Erzurum'da görev yapan Çınar'ın memleketi Kars'tan AK Parti aday adaylığı için başvuruda bulunacağı öğrenildi.
 
KÜLTÜR MÜSTEŞARININ DA İSTİFASINI BEKLENİYOR
 
Müsteşar düzeyinde siyasete girmek için bir başka istifa ise, Kültür ve Turizm Bakanlığı'nda bekleniyor. Kültür ve Turizm Bakanlığı Müsteşarlığı görevine geçtiğimiz Temmuz ayında atanan Prof. Dr. Haluk Dursun'un da istifa etmek üzere olduğu Ankara kulislerinde konuşuluyor.
 
MEB'DE 4 İSTİFA BİRDEN
 
Milli Eğitim Bakanlığı (MEB) Müsteşar Yardımcıları Salih Çelik ve Yusuf Büyük, 7 Haziran 2015'te yapılacak genel seçimler öncesi, milletvekili aday adayı olmak üzere görevlerinden istifa etti.
Hayat Boyu Öğrenme Genel Müdürü Kemal Biçerli de milletvekili aday adayı olmak üzere istifa dilekçesini verdi.
Millî Eğitim Bakanlığı Ortaöğretim Genel Müdürü Ercan Türk, 7 Haziran 2015 tarihinde yapılacak Milletvekili Genel Seçiminde, Adalet ve Kalkınma Partisi’nden Giresun Milletvekili aday adayı olmak için görevinden istifa etti. 
 
BİR İSTİFA DA VAKIFLAR'DAN
 
Vakıflar Genel Müdür Yardımcısı Ali Hürata, Kütahya'dan Ak Parti Milletvekili Aday Adayı olmak için görevinden istifa etti.
 
ULAŞTIRMA ESKİ MÜSTEŞARI DA SİYASET YOLUNDA
 
Yine Ankara kulislerinde, siyasete girecek bürokratlar arasında Ulaştırma Bakanlığı eski Müsteşarı Habib Soluk'un da adı geçiyor. Binali Yıldırım'ın Ulaştırma Bakanlığı görevinden ayrılmasının ardından, Soluk da emekliliğini isteyerek, Müsteşarlık görevinden ayrılmıştı.
 
AB BAKAN YARDIMCISI YENİDEN SİYASETE DÖNÜYOR
 
AB Bakanlığı'nda, Bakan Yardımcısı Alaattin Büyükaya da yeniden siyasete dönüyor.
Daha önce AK Parti milletvekilliği yapan Büyükaya, daha sonra AB Bakan Yardımcısı olarak atanmıştı. Büyükaya, 1 Şubat itibarıyla istifa etmişti.
 
ENERJİ BAKANLIĞI MÜSTEŞARI DA SİYASETE GİRİYOR
 
Siyasete girmek için bürokraside yaşanan yaprak dökümüne katılacak bir başka Müsteşar ise, Enerji Bakanlığı'ndan. Enerji Bakanı Metin Kilci'nin de, siyasete girmek için istifa edeceği ifade ediliyor. Enerji Bakanlığı'ndan ayrıca, TETAŞ Genel Müdürü Münib Karakılıç da siyasete girmek için istifa etmeye hazırlanıyor.
 
İKİNCİ İYİMAYA DA SİYASETE GELİYOR
 
Siyasete giren bir başka önemli isim de, halen AK Parti Ankara Milletvekili, TBMM Adalet Komisyonu Başkanı Ahmet İyimaya'nın kardeşi Osman İyimaya da siyasete giriyor.
Osman İyimaya, siyasete girmek için Çevre ve Şehircilik Bakanlığı'ndaki, Tabiat Varlıklarını Koruma Genel Müdürlüğü görevinden istifa etti.
 
ÇEVRE BAKAN YARDIMCISI DA İSTİFA ETTİ
 
Çevre ve Şehircilik Bakanlığı'ndan Bakan Yardımcısı Muhammed Balta, 7 Haziran seçimlerinde aday olmak üzere ayrıldı. Çevre Bakanlığı'ndan ayrıca, Müsteşar Yardımcısı Mücahit Demirtaş da siyasete girmek için istifa etti.
 
BİR İSTİFA DA VEDAT BİLGİN'DEN
 
Başbakan Başmüşaviri, Gazi Üniversitesi Çeko Bölüm Başkanı ve Akşam Gazetesi yazarı Prof. Dr. Vedat BİLGİN de AK Partiden milletvekili olmak için istifasını verdi.
 
ERDOĞAN’IN ESKİ DANIŞMANI DA İSTİFA ETTİ
 
Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın başbakanlığı görevinde 12 yıl boyunca danışmanlığını Türker Yörükçüoğlu daha sonra Ulaştırma Bakanlığı Müsteşar Yardımcısı olmuştu. Yörükçüoğlu müsteşar yardımcılığı görevinden ayrılarak siyasete girmeye karar verdi.
 
BAKANLARIN BASIN DANIŞMANI DA ADAY ADAYI OLACAK
 
7 Haziran seçimlerinde aday olmak için Başbakanlık Basın ve Halkla İlişkiler Müşaviri Bilal Çetin de Başbakanlık’a istifasını verdi. Çetin, AK Parti’den İzmir Milletvekili aday adayı olacak. 
Gazetecilik yaşamının ardından Başbakanlık Basın ve Halkla İlişkiler Müşavirliği görevine atanan Çetin, Başbakan Yardımcıları Bekir Bozdağ, Emrullah İşler ve Yalçın Akdoğan'a basın danışmanlığı yaptı. 
Çetin'in “Türk Siyasetinde Bir Kasımpaşalı:Recep Tayip Erdoğan” ve“Manşetlerin Efendisi” isimli kitapları bulunuyor. 
 
EN ESKİ MÜSTEŞAR EMEKLİ OLDU SİYASETE GİRECEK
 
AK Parti hükümetinin iktidarı dönemindeki en eski müsteşar olan Tarım Bakanlığı Müsteşarı Vedat Mirmahmutoğulları de siyasete girmek için emekliliğini istedi.
Mirmahmutoğulları yarından itibaren emekliye ayrılıyor.
Tarım Bakanlığı’ndan ayrıca personel genel müdürü Nizamettin Ekinci de görevinden ayrılanlardan.
 
GENEL MERKEZ'DE İSTİFA
 
AK Parti Genel Merkez Ekonomi İşleri Başkanlığı Özel Kalem Müdürü Berat Uzun'un, memleketi Çorum'dan aday adaylığı için görevinden ayrıldığı belirtiliyor.
 
İLK BAŞÖRTÜLÜ BAKAN YARDIMCISI DA GİDİYOR
 
Türk bürokrasisindeki ilk başörtülü bakan yardımcısı olan Çiğdem Atabek’in de aday olmak için görevinden istifa etmesi bekleniyor. Aile Bakanlığı’ndan ayrıca müsteşar yardımcıları Gazi Alataş ve Ömer Bozoğlu’nun da yine vekillik için istifa etmesi bekleniyor.
 
SÜRPRİZ: EMNİYET MÜDÜRÜ İSTİFA ETTİ
 
Muğla Emniyet Müdürü Veysel Tipioğlu, memleketi olan Kars'tan milletvekili aday adayı olmak üzere görevinden istifa ettiğini açıkladı. 
 
GÖRME ENGELLİ BÜROKRAT DA AYRILABİLİR
 
Aile ve Sosyal politikalar Bakanlığı’ndan Bakan müşaviri, görme engelli bürokrat Kenan Önalan’ın da istifa edip siyasete gireceği kulislerde konuşuluyor. Aile Bakanlığı’ndan sosyal yardımlar genel müdür yardımcısı Ümit Güner ile eski bakan Fatma Şahin ile birlikte Gaziantep’e giden bakan danışmanı Mehmet Abdullah Aksoy’un da görevinden ayrılması bekleniyor.
 
SAĞLIK BAKANLIĞI’NDAN İSİMLER
 
Sağlık Bakanlığı Türkiye halk sağlığı Kurumu Başkanı Prof. Dr. Seçil Özkan ile Bakan danışmanları Dr. Mustafa Kiremitçi ve Zafer Tarıktaroğlu kısa süre sonra istifa etmeleri bekleniyor.
 
ÇİÇEK’İN ÖZEL KALEM MÜDÜRÜ İSTİFA ETTİ
 
Bürokrasideki istifalar TBMM’ye de taşındı. TBMM Başkanı Cemil Çiçek’in özel kalem müdürü Mücahit Durmuşoğlu da istifasını verdi. Durmuşoğlu’nun Osmaniye’den aday olmak için istifasını verdiği öğrenildi.
 
ADLİ TIP'TAKİ TEK İSTİFA
 
Adli Tıp Kurumu Başkan Yardımcısı Avukat M. Emin Akbaşoğlu, İstanbul 2. bölgeden aday adayı olmak için için istifasını sundu. 
 
TBMM BAŞKANI MÜŞAVİRİ DE İSTİFA ETTİ
 
TBMM Başkanı Müşaviri Necati Mesut Özen'in AK Parti'den Kütahya milletvekili aday adayı olacağı öğrenildi. 
 
MEHMET ATALAY VE KURTULMUŞ’UN DANIŞMANI ADAY OLUYOR
 
Basın İlan Kurumu Genel Müdürü Mehmet Atalay milletvekili adayı olmak için istifasını hafta sonu açıklamıştı. Basın İlan Kurumu’nda yöneticilik yapan, aynı zamanda Numan Kurtulmuş’un da basın danışmanı  olan Mustafa Canbey de Balıkesir’den aday olmak için istifa etti.
 
TCDD’NİN BAŞINDAKİ İSİM DE GİDİYOR
 
Ankara kulislerine göre TCDD’nin uzun yıllardır genel müdürlüğünü yapan eski bakan Binali Yıldırım’a yakınlığı ile tanınan TCDD genel müdürü Süleyman Karaman’ın da istifa edeceği kulislerde konuşuluyor. Ulaştırmadan istifası beklenen bir diğer önemli isim ise karayolları genel müdürü Mehmet Cahit Turan…
 
RTÜK’TE YAPRAK DÖKÜMÜ MÜ?
 
Milletvekili olmak için bürokraside başlayan istifa rüzgarının RTÜK’ü de etkilemesi bekleniyor. RTÜK’te temmuz ayında görev süreleri dolacak olan AKP kontenjanından seçilmiş iki üye Başkan Davut Dursun ile Başkan vekili Hasan Tahsin Fendoğlu’nun görevlerinden ayrılabilecekleri söyleniyor. Benzer bir gelişme MHP kontenjanından RTÜK üyesi seçilen Esat Çıplak için de dile getiriliyor. Çıplak’ın görev süresi de Temmuz’da doluyor. Görev süresinin dolmamasına rağmen CHP kontenjanından RTÜK üyesi olan Ali Öztunç’un da istifa edebileceği ve vekillik için başvurabileceği RTÜK koridorlarında konuşuluyor.
 
ESKRİM FEDERASYONU BAŞKANI GÖREVİNDEN AYRILDI
 
Eskrim Federasyonu Başkanı Müminhan Bilgin de AK Parti'nin milletvekili aday adayı olabilmek için görevinden ayrıldığını bildirdi. Bilgin, yaptığı yazılı açıklamada, 8 yıldır federasyon başkanlığını yürüttüğünü ve önemli başarılara imza attıklarını belirterek memleketi Trabzon’dan, AK Parti milletvekili aday adayı olmaya karar verdiğini açıkladı.
 
SELÇUK ÇEBİ'NİN GÖNLÜ DE AK PARTİ'DEN YANA
 
Avrupa ve Dünya Şampiyonu Selçuk Çebi, AK Parti'den Milletvekilliği aday adaylığı için Spor Bakanlığı'ndaki görevinden istifa etti.
 
SGK BAŞKANI MÜŞAVİRİ DE İSTİFA ETTİ
 
SGK Basın Müşavirliği görevini yürüten ve Kanal 7 televizyonunda görev yapan Yavuz Selim Ayaz da Ak Parti'den milletvekili aday adayı olmak için görevinden istifa etti. Bürokrasi kariyerine Sosyal Güvenlik Kurumu Başkanlığı Basın ve Hakla İlişkiler Müşaviri olarak atanan Yavuz Selim Ayaz, daha sonra aynı Kurumda Bilişim Hizmetleri Koordinasyon Daire Başkanı ve Başkan Müşaviri kadrolarında görev yaptı.
 
BİR İSTİFA DA TÜRKİYE BASKETBOL FEDERASYONU'NDAN
 
Türkiye Basketbol Federasyon Yönetim Kurulu Üyesi  ve Asbaşkan  Ali Osman Tobay , milletvekili edeylığı için görevinden istifa etti. Tobay'ın Ordu’dan milletvekili aday adayı olacağı öğrenildi.
 
TÜİK BAŞKAN YARDIMCISI İSTİFA ETTİ
 
Türkiye İstatistik Kurumu (TUİK) Başkan Yardımcısı Musa Yılmaz, Haziran 2015 Genel Seçimlerinde AK Parti’den Manisa Milletvekili Aday Adayı olmak üzere istifa etti.
Musa Yılmaz, 2003 yılından bu yana Türkiye İstatistik Kurumu Başkan Yardımcılığı görevini sürdürmekteydi.
 
HANEFİ BOSTAN, MİLLETVEKİLİ ADAYLIĞI İÇİN İSTİFA ETTİ
 
Türkiye Kamu-Sen ve Türk Eğitim-Sen İstanbul İl Başkanı Yrd. Doç. Dr. M. Hanefi Bostan, Milliyetçi Hareket Partisinden(MHP) milletvekili aday adayı olmak için görevinden istifa etti.

Medya Haber