NEVŞEHİR(MHA) eTwinning projeleri, Avrupa'da okul ortaklıklarının kurulması, bilişim teknolojilerinin eğitim öğretim faaliyetlerinde kullanılmasının yaygınlaştırılması, yenilikçi öğretim yöntem ve tekniklerinin Avrupa’da öğretmenler arası paylaşımının sağlanması, öğrenci ve öğretmenlerin bilişim teknolojilerini ve yabancı dili kullanma becerilerinin artırılması amacıyla yürütülmekte.

Bu kapsamda, İl Milli Eğitim Müdürlüğü ve Yenilik ve Eğitim teknolojileri Genel Müdürlüğüne bağlı Türkiye Ulusal Destek Servisi ortaklığıyla, Kayseri, Kırşehir, Kırıkkale, Niğde ve ilimiz katılımcılarına e Twinning Nedir, eTwinning Portalı ve Masa Üstü Kullanımı, Twinspace, Kalite Etiketi Ödülleri ve İyi Örnekler temel başlıkları altında uygulamalı eğitim verilmiştir. Türkiye Ulusal Destek Servisi İl Koordinatörleri Sorumlusu Sayın Şeyma Sabaz Demirel’in katılımıyla düzenlenen eğitim 2 gün sürdü.

Açılışta İl Milli Eğitim Müdürü Osman Şimşek “Bilim ve teknoloji, günümüzde baş döndürücü bir hızla ilerlemekte, haberleşme ve ulaşım araçları sayesinde dünya küçük bir köy haline gelmektedir. Bu ilerlemeden en fazla etkilenen alanlardan bir tanesi olan eğitimde ise ülkeler arası ortak çalışma imkânları yaratmak zorunlu hale gelmiştir. Bu imkânlardan bir tanesi olan eTwinning’in Avrupa’daki en heyecan verici öğrenme topluluğu olduğu, portaldan edindiğimiz verilerden net bir şekilde anlaşılmaktadır. Siz öğretmenlerimizin eTwinning portalını kullanarak iletişimci, öğrenmekten vazgeçmeyen, vizyoner, lider, rol model, riskten kaçmayan bir profile sahip ve analitik düşünme becerileri gelişmiş bireyler yetiştireceğinize inancımız tamdır” dedi.

Eğitim İkinci günün sonunda düzenlenen sertifika töreniyle son buldu.