Nevşehir Milli İrade Platformuna destek veren 54 sivil toplum kuruluşu temsilcileri 18.07.2016 tarihinde platform üyelerinden DERSİAD’ın ev sahipliğinde toplanarak aşağıdaki kararları almıştır.
1)  Yeniden Büyük Türkiye’nin kurulmasını hazmedemeyen dış mihraklar (Başta ABD, İngiltere vs.) ve onların ülkemizdeki uzantılarından Fethullahçı/PDY  Terör Örgütü mensuplarının giriştiği kanlı darbeyi şiddetle ve nefretle lanetliyoruz.
2)  Nevşehir Milli İrade Platformu, kurulduğu 2010 yılından bu yana yaklaşık 6 yıldır, başta sivil Anayasa talebi olmak üzere, demokrasiye yönelen tehditler ve millet iradesine sahip çıkma gibi konularda çalışmalarını sürdürmüştür. Bu gün de Milli İradeye yönelen bu ihanet hareketinin ilk dakikalarından itibaren platform üyelerimiz, mensuplarına kısa mesaj ve sosyal medya üzerinden ulaşarak Sayın Cumhurbaşkanımızın çağrısı doğrultusunda alanlara inmiştir ve “Milli İradeye” sahip çıkmıştır.
3)  Platformumuza destek veren 54 sivil toplum kuruluşunun haricindeki diğer sivil toplum kuruluşlarına da 15 Temmuz kanlı darbe girişimi sürecinde birlikte çalışma konusunda, hem basın yoluyla hem de ziyaret ederek birlikte hareket etme teklifi yapıyoruz. Tüm halkımızı demokrasi nöbetini devam ettirmeye davet ediyoruz.
4)   Fethullahçı/PDY mensuplarının kamufle olmak maksadıyla, bazı STK ve Siyaset kurumlarına yaklaşarak  gizlenmeleri söz konusu olabilmektedir. Toplumun tüm kesimlerini bu konuda dikkatli olmaya davet ediyoruz.
5)   Devletimize sızmış Fethullahçı/PDY mensuplarının temizlenmesi öncelikli taleplerimizdendir. İlimizde görev yapan bu yapıya mensup kamu görevlilerinin temizlenmesi hususunda işin takipçisi olacağımızı belirtmek istiyoruz.
6)   Milli heyecanın yüksek olduğu şu günlerde şimdiye kadar gösterdiğimiz asil, vakar duruşu muhafaza ederek,  bundan sonra da provokasyonlara kapılmadan süreci tamamlamamız gerekiyor. Aksi takdirde, ülkemizi iç karışıklığa sürüklemek isteyenlerin amacına hizmet etmiş oluruz. Ülkemiz üzerinde kötü emelleri olanların planları bitmemiştir
7)   15 Temmuz kanlı darbe girişimi “Türkiye Cumhuriyeti Devletini, Türk Milletini ve Vatanımızı” hedef almıştır. Başarılı olmaları halinde ülkemiz, Suriye gibi ülkelerden daha kötü konuma düşeceği muhakkaktır.  Bu yüzden bu günler Milli bir duruşun sergilendiği günler olmalıdır.
8)   15 Temmuz gecesi tarihin seyrini değiştiren “Asil Türk Milletine” göstermiş olduğu vatanperverlikten dolaylı şükranlarımızı arz ediyoruz.
9)   15 Temmuz kanlı darbe sürecinde şehit verdiğimiz 208 vatandaşımıza Allah’tan rahmet, Ailelerine ve Büyük Türk Milletine Başsağlığı diliyoruz. Yaralı olanlara acil şifalar diliyoruz.
10)   Nevşehir Milli İrade Platformu mensupları Kamu düzeni sağlanıp, Sayın Cumhurbaşkanımızdan çağrı gelinceye kadar diriliş meydanında demokrasi nöbeti tutmaya devam edecektir.
11)   15 Temmuz kanlı darbe girişimi “Yeniden Büyük Türkiye’nin” kuruluşunu hızlandıracaktır.
              Kamuoyuna, Nevşehirli hemşerilerimize ve platformumuza destek veren tüm mensuplarımıza saygı ile duyurulur.                                                                                                                     19.07.2016
Mustafa ÖZDEMİR
Milli İrade Platformu Sözcüsü