Projenin Katılımcısı oldukça yoğundu. Projenin onur konuğu ve proje başlandığından bugüne kadar desteğini esirgemeyen Nevşehir Valisi İlhami Aktaş’ın eşi Songül Aktaş idi.

Proje kalıtımcılarına, yemek ikramı ve kırtasiye paket hediyeleri verildi.

Katılımcılarla çalıştay yapılarak  birçok sorun ve çocukları hakkında bilgiler verdiler. Katılımcılar  çocuklarını kendileri anlattı. Proje Eğitimcisi Nevşehir Kadın Derneği  yönetiminde olan  proje danışmanı Hazal Atlı ve Nevşehir Üniversitesinden Yrd. Doç. Dr. Rahşan Kolutek tarafından verildi. Projenin Konusunu Proje Koordinatörü Ve Nevşehir Kadın Derneği Başkanı Makbule Atlı kısaca anlattı.

Atlı, “Kadınların ve kız çocuklarının ekonomik, sosyal, bireysel, kültürel, yasal, toplumsal ve

politik anlamda anne ve babanın çocuklarını okul öncesi okula göndermeleri için eğitimli

olmalarına katkıda bulunmak. Anne ve babanın çocukları arasındaki iletişim zemini

oluşturmak. Kadınları ve kız çocuklarını eğitim, sağlık, çevre ve yasal haklar gibi

konularda bilinçlendirmek, okul öncesi eğitimin önemini anlatmak. Kadının eğitimi, yaşam

kalitesi çocuk yetiştirme gibi konularda eğitimleri vermektir. Kadın, toplum, aile, birey ve çevre bilincini geliştirmektir. Kadınları insan hakları konusunda bilinçlendirmektir. Okul öncesine giden çocuklardaki dil, sosyal, duygusal gelişimi, fiziksel ve beyin gelişimi değişiklikleri konusunda kadınlarımıza eğitim vermektir. Okul öncesi çocukların okula gönderilmesi için alileri bilgilendirme projemside Nevşehir mahallelerindeki okullarda ve ilçelerde eğitim amaçlı proje içişleri Bakanlığı tarafından desteklendi. Aileleri bilgilendirmek sorunlarını aza indirmektir. Geleceğe Bilinçli Sağlıklı gençler olmasını sağlamaktır. Valilik ve diğer kurumlarla yerel kaynaklardan destek alarak ortak çalışmalar yapmaktadır. Yerelde basınla işbirliği yaparak lobiciliğe önem vermektedir. Yazmış olduğumuz projelerde birçok Ailelere kurum katılımcılarına eğitim verdik. Yurt içi Dışı katıldığımız toplantılarda İlimiz, ilçelerin sorunlarını dile getirdik projeler yazdık ve toplantılarda paylaştık. Birinci sınıfa başlayan okul öncesi eğitim alan çocuklar daha çalışkan ve Okul öncesine gönderilmeyen çocuklar ise kalem tutmayı dahi bilmemektedirler. Bu nedenle okul öncesine gönderilen çocuklar okul öncesine gönderilmeyen çocuklar arasında çok büyük fark ve sene kaybı olmakta her ne kadar devlet çocuklarınızı okul öncesine gönderin şartını koysalar da ailelerde çocuklarımız çok küçük okulda ezilir zihniyetini taşmaktalar. Biz bu proje ile bu ailelere eğitimin ailede verildiğini ve okula gönderilen çocuklara en büyük destek aileden geleceği eğitimcilerimize destek verecek kişiler de aileler olacağını eğitimle anlatmak daha bilgili aile olmalarını sağlamaktır.  Projemiz 12 ay boyunca devam edecektir” dedi.