İçişleri Bakanlığının desteklediği, Nevşehir Kadın Derneği Başkanı proje Koordinatörü Makbule Atlı tarafından yazılan Minik Adımlar Okula Yürüyor projesi, Atatürkilkokullarında 3 gün eğitim verildi okulMüdürü Çokduyarlı olarak Nevşehir Kadın Derneği proje eğitiminde ev sahipliği yaparak destek verdi. Birçok aileyle ulaşmamızı sağladı 3günde 450aileye ulaşıldı Minik Adımlar Okula Yürüyor projesine Katılımcılarımız yoğunluğu bizi sevindirdi.

Okul Öncesine Gönderilen ve Okul öncesine gönderilmeyen Çocuklar annelerin katılımı ile büyük ilgile karşılandı okul öncesine Gönderilen ve maddi durumu iyi olmayan ailelere kırtasiye paketleri dağıtıldı ve öyle yemeği veridi. Eğintilerimizi Nevşehir Üniversitesinden Yr. Doç.Dr. RahşanKolutek,  Yıldırım Beyazıtüniversite mezunu proje danışmanı Hazal Atlı ve VeyselGüneri tarafından verildi. son Gün proje koordinatörü Makbule Atlı projeçalıştayda  okul öncesi eğitimden  kısaca ailelere bilgilendirme yaptı.

Okul öncesi eğitim, çocuğun doğumundan başlayarak ilköğretime başladığı döneme kadar geçirdiği süreç olarak tanımlanabilir. İlköğretime başlama yaşı da ülkeden ülkeye değişiklik gösterir.

0. 6 yaş arası dönem yaşamın temelidir. Bu dönemde çocuğun öğrenme hızı çok yüksektir. Beyin gelişiminin büyük bir bölümü 0-4 yaş arasında tamamlanmaktadır. Bu dönemde çocuğun yeterli beslenmesi, etkileşimde bulunabildiği, onun gelişimini destekleyen bir ortamda bulunması gerekmektedir dedi.

Erken çocukluk eğitimi insan gelişiminin başlangıç noktasıdır. Çocuk kreşe ya da anaokuluna verilmeden önce mutlaka aile ortamında, çocuğun gelişimine katkıda bulunacak eğitim verilmelidir. Bu yüzden, aile ortamında çocuğa; Sorumluluk alabilmesi ve seçim yapabilmesi için fırsat verilmeli, Hikâye anlatma, şarkı söyleme ve konuşma yoluyla dil anlatma, şarkı söyleme ve konuşma yoluyla dil gelişimi desteklenmeli, Hareket etme becerilerini geliştirebilmesi için fırsat verilmeli,

Yaşayarak ve keşfederek bir şeyler öğrenmesine olanak tanınmalı, anlatma, şarkı söyleme ve konuşma yoluyla dil gelişimi desteklenmeli, Hareket etme becerilerini geliştirebilmesi için fırsat verilmeli, Yaşayarak ve keşfederek bir şeyler öğrenmesine olanak tanınmalı, Paylaşma, iş birliği ve yardımlaşma öğretilmeli, Kendisinde değer vermesi ve başarılarından gurur duyması için desteklenmelerini vurguladı.

Anaokulu çocuğa bilgi aktarmaktan çok, çocuğun içinde var olan yeteneklerini çıkarmaya ve geliştirmeye yönelik bir kurumdur. Daha çok çocuğun gelişim alanlarını birebir destekleyen eğitimin verildiği yerdir. Anaokuluna giden çocuklar, kendi akranlarıyla sosyalleşme, bir şeyleri paylaşma ve iletişime geçme imkânlarına sahip olurlar. Çocuklardaki merak duygusunu ve bir şeyler başarma arzusunu uyandıran çeşitli oyunlar oynanır. Bu oyunlar toplumsal hayata adaptasyon konusunda çocuğun bakışını geliştirmektedirler 7 yaş çocuğun okula başladığı yaştır ve o zamana kadar çocukların zihinsel, bedensel ve dil gelişimi büyük ölçüde tamamlanması gerekir diyerek anne babalara çocuklarınıza değerverin geleceğinmimarlarını siz anne babalar ve öğretmenlerimiz yetiştirmekte dedi