İstiklal Marşı'nın okunmasıyla Göreme Belediyesi salonunda başlayan programlar Göreme İlk ve Orta Okulu öğrencilerinin hazırladıkları birbirinden renkli gösterilerle devam etti.

Göreme Belediye Başkanı Nuri Cingil programda yaptığı konuşmada, “Türkiye Büyük Millet Meclisi’nin açılış tarihleri, vatanın işgalci devletlerin işgalci ordularıyla dolu olduğu ve Türk’ün eşsiz bağımsızlık mücadelesi verdiği zamanlara denk gelmektedir. Bu tarihlerde bu vatanın evlatları, aziz ecdadımız büyük bir bağımsızlık aşkı taşıyarak eşsiz bir zafer kazanmıştır ve bu şekilde diğer dünya devletlerine örnek olmuştur. İşte, böyle büyük bir zafer ulusumuzun ulu önderi Atatürk tarafından; milletimizin ve aziz vatanımızın geleceği olan çocuklara armağan edilmiştir” dedi.

Göreme İlk Okulu Müdürü Özgür Çankır ise çocuklara armağan edilen bu bayramın dolu dolu geçmesi için çocuklarla beraber güzel programlar hazırladıklarını söyledi.

Öğrencilerin hazırladıkları birbirinden renkli ve eğlenceli gösteriler izleyenler tarafından tam not aldı.

Program sonunda Göreme Orta Okulu Halk Oyunları ekibine il 2.si olmaları nedeniyle Göreme Belediye Başkanı Nuri Cingil tarafından kupa verildi. Ayrıca Mart ayında düzenlenen oryantiring yarışlarında da dereceye giren öğrencilere madalya verildi.

Programda ayrıca TİMYA Sanat Grubunun 23 Nisan etkinlikleri için organize ettiği resim çalıştayına katılan ressamlara teşekkür belgesi verildi.

Göreme İlk Okulu 4. Sınıf öğrencisi Sena Sarıyürek ise Göreme Belediye Başkanlığı koltuğuna oturarak Başkan Cingil’e isteklerini söyledi. Başkan Cingil istekleri not alarak 23 Nisan Başkanı Sarıyürek’e teşekkür etti.