NEVŞEHİR(MHA) Türkiye Kamu-Sen’e bağlı Türk Diyanet Vakıf-Sen Genel Başkanı Hazım Zeki Sergi, Türkiye Kamu-Sen İl Temsilciliğini ziyaret etti.


Tüm yurtta olduğu gibi ilimizde de kutlanan Camiler ve Din Görevlileri haftası nedeniyle ilimizde bulunan Sergi’nin ziyaretinde Türk Diyanet Vakıf-Sen Genel Merkezi yöneticilerinin yanı sıra Türkiye Kamu-Sen İl Temsilcisi Turgay Çetin ve Türk Eğitim-Sen Şube Başkanı Mustafa Uğur’da yer aldı.

Gündeme ilişkin açıklamalarda bulunan Türk Diyanet Vakıf-Sen Genel Başkanı Hazım Zeki Sergi, “Ankara’da 100’e yakın Vatandaşımızın hayatını kaybettiği bombalı saldırı son derece üzücü bir hadise. Hayatlarını kaybedenlere Allah’tan rahmet diliyoruz. İslam ülkelerinde böyle olayların olması Müslümanlığa da yakışmıyor. Eğer dini inançlar dahilinde yapılmışsa biz buna da katılmıyoruz. Terörü kınıyoruz. Allah zulmü haram kılmış. İnsanlarımızın onurunu çiğnemeyelim. Bu tür olaylarla ilgili devleti idare edenlerin istifa müessesini işletmeleri modern toplumlarda kaçınılmazdır. Ülkemizde halen bir sorumlu çıkıpta biz bu işin sorumlusuyuz diyemiyor. Bakın bir futbol hakemimiz ben hata yaptım deyip istifa ederek bir insanlık örneği gösterdi. Teröre ve teröriste bu kadar müsaade edilmemesi gerekir. Önümüzdeki günlerde ülkemiz önemli bir seçim yapacak. Bu seçimin tüm milletimize, ülkemize hayırlara vesile olmasını diliyorum. Bütün siyasi partilerimize başarılar diliyorum. Vatandaşa hizmet esas alınmalı. Bu vesile ile bazı Milletvekillerinin kulaklarını da çınlatmak istiyorum. Bazı milletvekilleri belli sendikalara arka çıkma derdinde. Benim onlara tavsiyem Milletin vekili olsunlar” açıklamalarında bulundu.