Moğolistan Meclis Başkanı Kapadokya’da
Moğolistan Meclis Başkanı Zandaakhuu Enkhbold, Kapadokya bölgesinin tarihi ve turistik merkezlerini ziyaret etti.

TBMM Başkanı Cemil Çiçek’in resmi davetlisi olarak Türkiye’ye gelen Moğolistan Meclis Başkanı Zandaakhuu Enkhbold programı kapsamında Kapadokya’yı gezdi. İçlerinde Moğolistan Milletvekillerinin de olduğu Moğol heyeti Kapadokya’da ilk olarak Uçhisar Güvercinlik Vadisini gezdi. Daha sonra heyet buradan Göreme beldesine geçti. Göreme’de turistik bir çay bahçesinde mola veren heyeti Nevşehir Vali Yardımcısı Nurettin Ateş ve Göreme Belediye Başkanı Nuri Cingil karşıladı.

Moğolistan Meclis Başkanı Zandaakhuu Enkhbold’a Nevşehir Vali Yardımcısı Nurettin Ateş Vali adına tamamı el yapımı olan Hitit Amforası hediye etti. Göreme Belediye Başkanı Nuri Cingil Kapadokya hakkında heyete bilgiler verdi. Konuk Meclis Başkanı Enkhbold daha sonra burada Türk kahvesi içti, ve Kapadokya’nın çok güzel bir yer olduğunu söyledi.  

Ziyareti kapsamında Göreme Açık Hava Müzesini de ziyaret eden Enkhbold ilk olarak geçtiğimiz yıl restorasyonu yapılan Tokalı Kilisesini ziyaret etti. Tokalı Kilisedeki freskler hakkında bilgiler alan konuk Meclis Başkanı daha sonra da yürüyerek Karanlık Kiliseye gitti. Heyete gezisi sırasında rehber Mehmet Güzelgöz eşlik etti.

Moğol heyetinin gezisi sırasında yoğun güvenlik önlemleri de alındı.

Heyet daha sonra Özkonak Yer altı Şehrini de gezdikten sonra Ankara’ya gitmek üzere hareket etti.