Nevşehir merkeze bağlı göre kasabası sınırları içerisinde yer alan ve Nevşehir Güney çevre yolunun hemen yakınlarındaki Taştepe mevkisinde devam eden MTA çalışmaları sona erdiği bildirildi.

Yapılan araştırmalarda MTA yer altında kuvvetli sıcak bir tabakaya rastladıklarını fakat burada bulunan sıcak su rezervinin yeterli olmadığı bildirildi.Bir takım öngörülerin yer aldığı Göre kasabası sınırları içinde yer alan bu alanda bir otel tesisi kurulabileceği de belirtiliyor.

Nevşehir de önce Kozaklı,Alacaşar,Göre den sonra şimdide MTA arama ekibinin Nevşehir in Derinkuyu ilçesine bağlı Suvermez kasabasında sondaj çalışmalarına başlandığı da ifade ediliyor.

Maden Tetkik Arama Genel Müdürlüğünce yapılan sondaj çalışmaları sonucun da,İç Anadolu bölgesin de Nevşehir’e komşu Konya-Ereğli ve Niğde-Bor havzasında, 8 milyar ton petrollü şeyl (petrol türetebilen kaya) potansiyel kaynak rezervi tespit edilmesinin ardından gözler Anadolu nun göbeğinde ki Nevşehir e çevrilmişti.

Gizlilik içerisnde yürütülen çalışmalar hakkında MTA yetkililerinin ser verip sır vermemesi de dikkat çekiyor.Hatırlanacağı üzere TPAO, Nevşehir’in Kozaklı ilçesindeki incelemelerde toprağın derinliklerinde tuz tespit edilmesi üzerine bu bölgede petrol aramaya başlanmıştı.Bölgede petrol bulunabileceği yönünde ciddi verilere ulaşıldı. TURİZMDE ilgi gören bir bölge olan Nevşehir’de şimdi petrol umudu da doğdu. Türkiye Petrolleri Anonim Ortaklığı (TPAO) ön araştırmalarda olumlu sonuçlar alınması üzerine Nevşehir’de petrol arama çalışmaları başlattı. Nevşehir’in Kozaklı ilçesinde, 2007 yılında MTA tarafından gerçekleştirilen sondaj çalışmaları sırasında rastlanan tuz tabakası nedeniyle bölgede petrol olabileceği görüşünde olan TPAO, 120 kişilik ‘Sismik 1’ ekibiyle çalışmalara başladı. TPAO’ya bağlı ‘Sismik 1’ ekibi, son teknolojiye sahip 2 boyutlu veri toplama araçlarıyla önce yeraltındaki katmanların hız ve derinlik bilgilerine ulaşmaya çalışıyor.