Tüm Türkiye'de olduğu gibi Nevşehir'de de okullara yeniden müdür görevlendirilmeleri ile ilgili mülakatlara başlandı. Mülakatların ilk gününde yaşanan şaibelere dur diyen yine Türk Eğitim-Sen oldu.

Mülakat sınavında, mülakata katılanlara zarf çektirilerek zarfta çıkan 3 soruyu cevaplamaları istenmiştir. Bu cevaplama esnasında masada bir kurşun kalem bir de tükenmez kalem bulunması şaibeleri gündeme getirdi. Zira kurşun kalemle cevaplanan soruların sonradan bilerek ya da bilinmeyerek silinmesi mülakatların ve atamaların seyrini önemli ölçüde etkileyecek bir etkendi.

 

Mülakata giren eğitimcilerin bu durumdan duyduğu rahatsızlıkları şubemize iletmesi üzerine konuyu araştıran Şube Başkanımız Mustafa Uğur, ilgili vali yardımcısı ile görüşerek şaibenin kaldırılması ve devam eden diğer mülakatlarda sıkıntılar yaşanmaması adına kurşun kalem kullanımı kuralını kaldırtmıştır.

 

Mülakatlar şu şekilde gerçekleşmektedir: Mülakat süresi 6 dakikadır ve iki bölümden oluşmaktadır;İlk bölüm; 3 dakikada soru çekme ve yazılı olarak cevaplama. İkinci bölüm; 3 dakikada soru çekip, sözlü olarak cevaplama.