Müftü Geri Adım Attı!
Son günlerde Gümüşhane gündeminde geniş yer tutan Gümüşhane Belediye Başkanı ve Gümüşhane İl Müftüsü arasında yaşanan gerilimin gün geçtikçe artıyor.

Son günlerde Gümüşhane gündeminde geniş yer tutan Gümüşhane Belediye Başkanı ve Gümüşhane İl Müftüsü arasında yaşanan gerilimin gün geçtikçe artıyor. Olaylar üzerine Başkan Mustafa Canlı, dün akşam basın toplantısı düzenledi. Müftü Dr. Süleyman Aktaş ile ilgili açıklamalarda bulunan Canlı, dosyaları masaya yatırarak yaşanan tartışmalara açıklık getirmeye çalıştı. Müftü Aktaş, bugün İl Müftülüğü sitesinden açıklamalarda bulundu. Cuma vaazında emeklilik dilekçesini vereceğini söyleyen Aktaş, görevine devam edeceğini açıkladı. Yapılan bu açıklama akıllarda soru işaretlerini de beraberinde getirdi.

Dr. Süleyman Aktaş dan Açıklama
Gümüşhane Müf.İl Müftüsü Dr. Süleyman Aktaş dan açıklama

AÇIKLAMA

15/11/2013 tarihinde İlimiz Merkez Kemaliye Camiinde yaptığım Vaazımdan dolayı alakadar olan bütün medya kuruluşlarına teşekkür ederim.

Diyanet Haberde; 99.000 ve Gümüşhane Gen.tr. de 5.000 kişi civarında bu haber okunmuştur. Olumlu veya olumsuz ilgilenen herkese teşekkür ederim.

Ancak bilgi yetersizliği yüzünden şüphe ile olumsuz yazan bütün kardeşlerimiz bize ulaşarak doğru bilgi alabilirler.

15/11/2013 tarihinde, İlimiz Merkez Kemaliye Camiinde yaptığım Vaazımda, “basın toplantısı düzenleyeceğimi” ve “emekli olmayı düşüneceğimi” söylemiştim.

Basın toplantısı yapmam, Sayın Valilik Makamı tarafından uygun görülmemiş olup konu, Sayın Valilik Makamı tarafından incelemeye alınmıştır.

Müsaade edildiği takdirde, bilahare gerekli tüm açıklamalar yapılacaktır.

Memleketimizin en önemli Âlimleri ve çok önemli şahsiyetlerinden gelen aşırı ıslarlar üzerine görevime devam etmekteyim.

Dr. Süleyman AKTAŞ  
Gümüşhane İl Müftüsü