İlimiz ve İlçe Müftülüklerinde görev yapan Cami görevlilerinden (askere gitme, yurtdışı görevi, ücretsiz izin, görevden uzaklaştırma vb.) çeşitli sebeplerle boşalan/boşalacak kadrolara, Diyanet İşleri Başkanlığı Atama ve Yer Değiştirme Yönetmeliğinin 11/1-b, 2. maddelerine göre vekâleten atama yapılacak. 
Sınava, 657 sayılı Devlet Memurları Kanununun 48/A maddesinde belirtilen şartları taşıyan, Diyanet İşleri Başkanlığı Atama ve Yer Değiştirme ve Sınav Yönetmeliğinde belirtilen şartlara haiz olan, İmam-Hatip unvanı için İmam-Hatip Lisesi veya üstü dini öğrenim mezunu olan, Müezzin-Kayyım unvanı için İmam-Hatip Lisesi mezunu veya Lise/Dengi okul mezunu ve hafız olan, İmam-Hatiplik ve Müezzin-Kayyımlık yapmaya mani bir özrü bulunmayan, Adayın en son mezun olduğu öğrenim durumuna göre 2014 KPSS (DHBT) puanı 60 ve üzeri puana sahip olan ve halen vekil olarak görev yapıyor olmayanlar katılabilecek.
İsteklilerin en geç 02 Eylül 2016 Cuma günü mesai bitimine kadar Müftülüğüne başvurmaları ve imtihanın yapılacağı 06 Eylül 2016 Salı günü saat:08:30’da sınavın yapılacağı Nevşehir İl Müftülüğünde hazır bulunmaları gerekmekte. Mülakatta 70 ve üzeri puan alanlar başarılı sayılacak. İmtihan sonucu yapılan sıralama ikinci bir ilana kadar geçerli olup; adayların ataması belirlenen sıraya göre yapılacak. Sırası gelen aday, teklif edilen boş kadroya atanmak istemediği takdirde hakkını kaybetmiş olacak. Nakil sınavında başarılı olanlar imtihandan sonraki gün www.nevsehirmuftulugu.gov.tr adresinin duyurular kısmında yayınlanacak.