Nevşehir'in Gülşehir İlçesi Merkez Mahalle Muhtarları Savaş Yılmaz, Hasiret Yalım, Erol Barınır, İbrahim Sert, Üstün Aydın Vatandaşların Her Yıl Okul Elbise Değişmesinden Dolayı Maddi Olarak Zorladıklarını Bu Nedenle Elbiselerin Okullarda Değişmemesi İçin Talepte Bulundular.

Bu talebi değerlendiren Gülşehir İlçe Milli Eğitim Müdürü Yılmaz Ceylan, Aşağıdaki Metni Okullara Tebliğ Ederek Muhtarların Taleplerini Yerine Getirdi.

Öğrenci kıyafetlerinde asıl olan öğrenci kıyafetlerinin değiştirilmemesidir, ancak değiştirilmesi gerektiği yönünde bir karar alınmak istiyor ise bu sadece okul aile birliği kararı ile sağlanır.
Okul aile birliği kıyafet konusunda en az 4 yıl aynı tip kıyafet kullanılmadan değişiklik kararı alamaz. Okul kıyafeti değişikliği yapıldığı takdirde velilere okul yönetimi tarafından mağaza yönlendirmesi yapılamaz. Vatandaşlar okul kıyafetlerini istediği mağazadan alabilirler. Şu an için okul kıyafeti değişikliği yapılan okullarımızda karşılaşılan her hangi bir sorunda okul idarecilerince İlçe Milli Eğitim Müdürümüze bilgi verilmesi gerekmektedir. Yukarıda sayılan kararlara uymayan okul yönetimi hakkında idari işlem yapılacaktır.