Japon Müslümanlar Derneği Başkanı Emin (Kımıakı) Tokumasu ve Heyeti Nevşehir’i ziyaret etti.

Diyanet İşleri Başkanlığı Dış İlişkiler Genel Müdürlüğü Dinler ve Kültürler Arası İlişkiler Daire Başkanı Doç Dr. Hüseyin Yılmaz ve Diyanet İşleri Başkanlığında Uzman Ensari Yentürk’ünde bulunduğu Japon Müslümanlar Derneği Başkanı ve Heyetini Nevşehir İl Müftü Vekili Yaşar Bolat,  İl merkezinde karşıladı.

Japon müslümanlar Kapadokya da...

Karşılamanın ardından Doç Dr. Hüseyin Yılmaz, Uzman Ensari Yentürk, Emin Tokumasu ve beraberindeki heyet Ürgüp Müftülüğü'nü ziyaret etti. Konuklarını makamında ağırlayan Müftü Vekili Yusuf Karaaslan, Japon halkıyla Türk halkı arasındaki sıcak ilişkinin uzun yıllar öncesine dayandığını ifade etti.

Yunus Kervan’ın rehberliğinde İl Müftü Vekili Yaşar Bolat ve Ürgüp İlçe Müftü Vekili Yusuf Karaaslan eşliğinde Doç Dr. Hüseyin Yılmaz, Uzman Ensari Yentürk, Japon Müslümanlar Derneği Başkanı Emin Tokumasu ve Heyeti Ürgüp, Zelve, Paşa bağları ve Göreme’yi gezerken Avanos ilçesinde ise özel bir atölyede çanak çömlek yapını da izledi.

Japon Müslümanlar Derneği Başkanı Emin Tokumasu, Nevşehir'e ilk kez geldiklerini belirterek burada gördükleri doğa harikası güzellikleri ve yakın ilgiden son derece memnun kaldıklarını söyledi.

Gezi sonrası Uçhisar Beldesinde İl Müftülüğünün organizesinde beldede görevli İmam-Hatip Ali Şeker’in ve Restoran sahibinin katkılarıyla Japon Müslüman heyete akşam yemeği verildi.

Nevşehir Müftü Vekili Yaşar Bolat, yemeğin sonunda ziyaretin anısına konuklarına yöreye ait el işlemeli plaket takdim etti.

Daha sonra Uçhisar Harem camiinde akşam namazını kılan Doç Dr. Hüseyin Yılmaz, Uzman Ensari Yentürk, Japon Müslümanlar Derneği Başkanı ve heyeti İlimizden ayrıldı.