Bize dediler ki gözyaşı var, hamal lazım bizde başımız üstüne dedik, bizi hamal edenlere teşekkür ederim, yüklerini sağ salim bıraktım….

Türk tarihinin başlangıç noktası ve Uygur Türkleri’nin öz vatanı olan Doğu Türkistan, “Asya’nın Kalbi” olarak adlandırılır. 
Doğu Türkistan Türklüğün ana vatanı, Türk kültür ve medeniyetinin kaynağıdır. Türk mitolojisinin, Dede Korkut masallarının ortaya çıktığı, Kutadgu Bilig, Divanu Lügâti’t-Türk ve Atabetü’l Hakayık’ın yazıldığı coğrafyadır. 
Orta Asya’da oldukça stratejik konuma sahip olan Doğu Türkistan tarihî İpek Yolu’nun kavşak noktasındadır. 
Doğu Türkistan Çin için çıkış kapısı olup, Çin’in Avrasya’ya yönelik hâkimiyet tesis etme düşüncesinin kilit yeridir. Sahip olduğu özellikler dolayısıyla Doğu Türkistan’a Çin’in Ukrayna’sı denilmiştir. 1.828.418 kilometrekare yüz ölçüsüne sahip olan Doğu Türkistan’da Müslüman toplum zulme uğramaktadır. 
 Bu zulüm; 
Oruç tutuğu için, namaz kıldığı için, Kur’an okuduğu için, sakal bıraktığı için, örtündüğü için velhasılı inandığı için…gayrısı sizi ilgilendirir.
Sizin bilakis gidip görmeniz, yaşayıp hissetmeniz bizim temennimiz lakin bir iki örnek hissettiklerimizden aktarayım siz değerlendirin ve karar verin. Biz…..
“Bizi şereflendirmiyor bu verdikleriniz, biz alan el değil veren el olmak istiyoruz”
“Abi kardeşimde var ona da alabilir miyim, sonra kardeşim almış bunu geri alın”
“Tuz alıyor, kenarda duran zeytini de alın diyince ona ihtiyacım yok diyor”
“Kutulardan, çuvallardan elbise alıyorlar ihtiyacı kadar, daha sonra kutu ve torbaları toplayıp kenara koyuyorlar”
“ 3 yaşında Hatice Fatiha süresini okudu, sana para vereyim kendine dondurma, çikolata, pasta al dedim, sonra sordum ne alacan o bana KUR’AN dedi.
“Herşey için teşekkür ederiz lakin bize çalışma izni verin biz kendi ayaklarımızın üstünde duralım”
Sana her türlü kalleşliği, hainliği yapana tanıdığın merhameti, sabrı, sahiplenmeyi biz ayaklarımız üstünde durmak istiyoruz diyene yapmamız gerekmez mi? Sadece bir örnek sağlık güvenceleri yok…….ya bizi hançerleyenlere verdiğimiz haklar…..
Selam ve dua ile kalın, katkısı olan tüm güzel insanlara selamlar.

                                                                                   Yrd. Doç. Dr. Özden Taşğın

Müslüman unutma kimi turist derdinde kimide can derdinde parası olan karun idi parası olmayıp zulme uğrayanda Hz Musa idi siz tercihde bulunun " Selam ve Dua ile