Türk Eğitim-Sen Nevşehir Şubesi yöneticileri ve sendikaya bağlı öğretmenler, 18 Mart Çanakkale Şehitlerini Anma Günü münasebetiyle Nevşehir'in son şehidi Ali Rıza Güneş'in ve Mehmet Yıldız'ın kabirlerini ziyaret etti.
 
2015 yılı Ağustos ayında Tunceli'deki terör saldırısı sonucu şehit olan Özel Harekat Polisi Ali Rıza Güneş'in Gülşehir'e bağlı Yeşilöz köyündeki kabrini ziyaret eden eğitimciler, şehidin kabrinde bulunan Türk Bayrağını yeniledikten sonra şehidin ruhu için Türkçe dua ederek köy halkına üstünde "Al bayrağımızın altında hür ve bağımsız yaşama sebebimiz olan şehit ve gazilerimize minnettarız" yazılı kutularda yer alan tatlıları ikram etti.
 
Şehidin evinde Kur'an-ı Kerim okuyan sendika yöneticilerinin ardından bir konuşma yapan Türk Eğitim-Sen Nevşehir Şube Başkanı Mustafa Uğur: "Her yıl bir şehidimizin kabrini ziyaret ederek hem kabrindeki Türk Bayrağını yeniliyoruz hem dua ediyoruz hem de şehidimiz için tatlı ikramında bulunuyoruz. Bu milletin milli ve manevi değerlerini unutmaması, asıl koruması ve yaşatması gereken kıymetlerini hatırlaması için elimizden geldiği kadar bir şeyler yapmaya çalışıyoruz. Bu vatanın bağımsızlığı uğruna toprağın kara bağrına düşmüş tüm şehitlerimizi bir kez daha saygı, rahmet ve minnetle anıyoruz. Allah dualarımızı kabul eylesin, Allah bu millete şehit acılarını tekrar yaşatmasın inşallah" şeklinde konuştu.