Nevşehir'in Ürgüp ilçesine bağlı Mustafapaşa Köyünün yenilenen su şebekesi nedeniyle yaşanan su kesintisi başta turizmciler olmak üzere Mustafapaşa'da yaşayan vatandaşların hayatını zorlaştırıyor.

 

Kapadokya Meslek Yüksek Okulunun da kayıtlarının başladığı dönem olması sebebi ile Mustafapaşa'da eğitim görmek üzere gelen öğrenciler içinde susuz bir köy iyi bir izlenim bırakmıyor.

 

Ürgüp Belediyesi tankerleri tarafından Köye zaman zaman su takviyesi yapılıyor. Köylüler ve Üniversitede bulunanlar, taşıma su ile ihtiyaçlarını gideriyor.

 

Su kesintilerinden en fazla etkilenen şüphesiz turizmciler, Mustafapaşa'da butik oteli bulunan Volkan Atmış isimli işletmeci, haber merkezimizi arayarak Ürgüp'te de su şebekesinin geçtiğimiz yıllarda yenilendiğini fakat 1 gün bile su kesintisi yaşamadıklarını dile getirerek, Turistlere itfaiyelerle taşınan su ile hizmet vermeye çalışıyoruz, bu yüzyılda bu kadar ilkellik olmaz diyerek sitemini dile getirdi.

 

Mustafapaşa Köyü Muhtarı Gültekin Kan ise yaptığı açıklamada : 

Su arızası yapımımı esnasında oluşan (ARIZA 10 AĞUSTOS 2015 Pazartesi bugün SAAT 23:15 İTİBARI İLE YAPILMAKTA İKEN) ayrı bir ARIZANIN OLMASI nedeni ile bu gece SU KESİNTİSİ (49 EVLER -YENİ MAHALLE DAVUTLU MAHALLESİNDE ) YAPILACAĞINDAN siz mahalle sakinlerinden özür diliyoruz.

Ayrıca 11 AĞUSTOS 2015 SALI GÜNÜ GÜNEYCE (KELLAH) köyünde yapılacak olan elektrik bakım çalışması Mustafapaşa KELLAH İÇME suyu kuyu pompalarının çalışmaması nedeniyle bugün YUKARI mahalle bazı mahallelerde su kesintisi yapılacaktır.