Adana İl Müftülüğü ve Aile ve Sosyal Politikalar İl Müdürlüğü işbirliği ile planlanan “Mutlu Kadın Mutlu Aile” projesi kapsamında 15 ayrı Kur’an Kursu ve civar halkın katılımı ile hanımlara yönelik “Evlilik Sorumluluk İster, Eşler Arası İletişim, Aile İçi İletişimde Çatışma Çözme Becerileri” konu başlıklarında eğitimler verildi.
 Adana merkez, Ceyhan, Kozan, Karaisalı ve Yumurtalık ilçelerini de kapsayan geniş bir yelpazede eğitimler katılımcılara ulaştırıldı.

 Aile Eğitim Programı İl Koordinatörleri ve İl müftülüğü Aile İrşat ve Rehberlik Bürosu personelleri tarafından verilen eğitimler büyük ilgiyle karşılandı. 21 Ekim- 26 Kasım 2013 tarihleri arasında gerçekleştirilen eğitimlerden 3365 bayan katılımcı faydalandı.

Ayrıca Adana Aile ve Sosyal Politikalar İl Müdür Yardımcısı Hamide Nurgül Kaya ve İl Koordinatörü Yasemin Davarcı İl Müftüsü Arif Gökce’yi makamında ziyaret ederek bir süre görüştü.

Yapılan görüşmede Aile ve Sosyal Politikalar Bakanı Fatma Şahin selamını ileten heyet, Adana ilinin sosyal sorunları çerçevesinde yapılmakta olan ve yapılması planlanan projeler hakkında Müftü Arif Gökce'ye bilgi aktardı. İl Müftümüzde İl Müftülüğü olarak Sosyal sorunlara kayıtsız kalmadıklarını, camilerde verilen vaaz ve hutbeler ile vatandaşları bilgilendirme ve bilinçlendirme çalışmaları yürüttüklerini ifade etti.

Karşılıklı fikir alışverişinin gerçekleştirildiği görüşme sonunda Aile ve Sosyal Politikalar Bakanı Fatma Şahin’in gönderdiği içerisinde kitap ve CD’lerden oluşan Aile Eğitim Seti’ni İl Müftümüze takdim ettiler.

Ahmet Tokdemir
Bilgi işlem-Adana İl Müftülüğü
05304322015