NEVŞEHİR(MHA) Dünya kültür mirasının korunması ve Müzeciliğin tanıtılması amacıyla ICOM tarafından tüm dünyada her yıl 18 Mayıs günü ‘Müzeler Günü’ olarak kutlanmakta.

ICOM Milletlerarası Müzeler Konseyince 2015 yılı için belirtilen ana temanın ‘Sürdürülebilir Bir Toplum için Müze’ konulu olması nedeniyle Nevşehir Müze Müdürlüğünce Kültür ve Turizm Bakanlığınca yeni onaylanan Güray Müze’de bir dizi etkinlik yapılması planlandı.

Özel Güray Müze’de 21 Mayıs 2015 tarihinde saat 14:30’da Fotoğraf sanatçısı Ahmet Özyurt tarafından 1985 yılında Unesco Milli Komitesince ‘Göreme Tarihi Milli Parkı ve Kayalık Kapadokya’ olarak tescil edilen yöremiz için ‘Dünya Miras Alanında Fotoğraf Müzesi Projesi’ konulu söyleşisi; Hacıbektaş Halk Kütüphanesi Personeli Serdar Akhan tarafından ‘Türk Sinemasının 100. Yılı’ konulu söyleşi yapılacak.

Kapadokya’nın doğal, tarihi ve kültürel özelliklerini içeren ‘Kapadokya’dan Esintiler’ konulu animasyon ile devam eden etkinlik Hacıbektaş Semah Ekibi gösterisi ile son bulaca. Aynı zamanda Bursa Güzel Sanatlar Birliği Derneği’nin organizasyonunu yaptığı ‘Kapadokya Karma Resim Sergisi’ni düzenlenecek. 
22 Mayıs 2015 Cuma günü saat 10:30’da Kapadokya Kültür ve Sanat Merkezi’nde Nevşehir Müze Müdürü Murat E. Gülyaz tarafından özellikle İl Jandarma Komutanlığı yetkililerine ‘Tarihi Eser ve Endemik Bitki Kaçakçılığı’ ile ilgili konferans verilecek.

Aynı gün saat 14:30’da Profesyonel Turist Rehberi ve Balon Pilotu Merhum Mustafa Turgut’un anısına onun fotoğraflarından oluşan fotoğraf sergisi Göreme Açık Hava Müzesinde ziyaretçilere sunulacak.