Nar kasabası İlköğretim Okulu  öğrencilerinden Aslı Ersoy ve Efil Evcimen, Nar Belediye Başkanı Sayın Ali Erdoğmuş ile özel bir röportaj yaptılar. 

Aslı ERSOY                  :Öncelikle sizi tanımak isteriz, bize kendinizi kısaca tanıtır mısınız?

ALİ ERDOĞMUŞ          :1969 Ankara doğumluyum. İlkokulu Nar'da, liseyi Nevşehir İmam Hatip Lisesinde tamamladım. 1988 yılında Nar Kasabasında İmam Hatip olarak göreve başladım. 1995 yılında Anadolu Üniversitesi Sosyal Bilimler Fakültesini bitirdim. 2009 yılında Adalet ve Kalkınma Partisinden Belediye Başkanı adayı olarak seçim sonucu Belediye Başkanı oldum. Evli ve biri erkek, biri kız olmak üzere iki çocuk babasıyım.

 

Efil EVCİMEN               :Mesleğinizden memnun musunuz?

ALİ ERDOĞMUŞ          :Evet, mesleğim gereği her yaş grubu insanların ihtiyacını karşılamak ve toplumun tamamının faydalanabileceği hizmetleri Belediye Başkanlığı konumunda karşılamak mümkün oluyor. Hemşerilerim memnun oldukça ben de memnun oluyorum.

 

Aslı ERSOY                  :Mesleğinizin zorlukları nelerdir?Mesleğiniz özel hayatınızı ne şekilde etkiledi?

ALİ ERDOĞMUŞ          :Her insanın ihtiyaçları farklı farklı, bu ihtiyaçları bireysel bazda karşılamak bazen mümkün olmuyor. Vatandaşın memnuniyetsizliği bizi de üzüyor. Özel hayatımı elbette ki çok fazla etkilemedi. Ben yine Belediye Başkanı olmadan önceki Ali ERDOĞMUŞ'um. Ancak kendi evimle, ailemle, çocuklarımla daha az ilgilenebiliyor; ailemle daha az zaman geçirebiliyorum.

 

Efil EVCİMEN               :Kasabamızın eğitiminin gidişatını nasıl değerlendiriyorsunuz?

ALİ ERDOĞMUŞ          :Geçmiş yıllarda kıyaslandığında gidişatın iyi olduğunu daha da iyiye gideceğini düşünüyorum.

 

Aslı EROY                    :Kasabamızın eğitimine ne gibi katkıda bulundunuz? Önümüzdeki dönemlerde ne gibi katkılarda bulunmayı düşünüyorsunuz?

ALİ ERDOĞMUŞ          :Her yaş grubunun eğitimi için çalışmalarımız oluyor ve olacakta. AÇEV. kursları, bilgisayar kursları açtık, okuldaki öğrencilerimize geziler tertip ettik, başarılı öğrencileri ödüllendirdik. Halkımızın bilgilendirilmesi için seminerler, toplantılar tertip ettik.

 

Efil EVCİMEN               :Okullarımız için planladığınız ne gibi düşünceleriniz var?

ALİ ERDOĞMUŞ          :Önümüzdeki yıllarda okullarımızın ne gibi talepleri varsa karşılamaya hazırız.

 

Aslı ERSOY                  :Bir okul yaptırsaydınız adını ne koyardınız? Neden?

ALİ ERDOĞMUŞ          :Adını "Sevgi" koyardım. Çünkü tüm çocuklar sevilmeye layıktır.

 

Efil EVCİMEN               :Mesleğinizin en sevdiğiniz yanı nedir?

ALİ ERDOĞMUŞ          :İnsanların ve toplumun ihtiyaçlarına cevap vermek, topluma faydalı çalışmalar yapabilmek, çocukların mutlu olacağı oyun bahçeleri yapmak,  halkın bilinçleneceği konferanslar, seminerler düzenlemek.

 

Aslı ERSOY                  : Mesleğinizde gelişerek daha büyük hedefler düşünüyor musunuz?

ALİ ERDOĞMUŞ          :Aslında evet şartların elverdiği ölçüde, şahsımın uygun gördüğü takdirde topluma yararlı olmak, daha çok hizmet etmek adına evet düşünüyorum.

 

Efil EVCİMEN               :Bugüne kadar Nar halkına yaptığınız değişikliklerden memnun musunuz? Yapmak istedikleriniz, hayalleriniz nelerdir? Çılgın bir projeniz var mı?

ALİ ERDOĞMUŞ          :Yapılan hizmetleri geçici değil kalıcı olarak yapma gayreti içerisinde olduğumuzdan dolayı elbette ki memnunuz. Halkımız bunu takdir ediyor. Yıllardır devam eden ceviz hırsızlığı çözüme kavuşturuldu ve yine yıllardır devam eden tarımsal sulama sorunu çözüme kavuşturuldu. Vatandaşlar artık bahçelerini gündüz gözüyle sulayabiliyorlar, kavgalar bitti, problemin çözülmesi de beni ve toplumu memnun etti. Devrim niteliğinde olan çalışmanın sonuçları da bizleri de memnun etmiştir.

 

Yapmak istediğimiz hayallerimiz konusunda seçim çalışmalarında yayınladığımız projelere bakabilirsiniz. Çılgın projelerimizin gerçekleşmesi söz konusu olduğunda bu konuyu yeniden birlikte değerlendir ve açıklarız.

 

Aslı ERSOY                  :Son söz olarak neler söylemek istersiniz?

ALİ ERDOĞMUŞ          :Son söz olarak; Sizleri seviyorum, ülkemi seviyorum, kasabamı seviyorum. Sizlere tavsiyem geleceğe umutla bakmanız, aydınlık yarınlar için çok çalışmanız, büyüklere saygılı olmanız, her şeyi Hayvanları, doğayı, insanları, yaşamı sevmeniz.

 

Efil EVCİMEN-Aslı ERSOY: Bizlere zaman ayırarak sorularımızı içtenlikle cevapladığınız için çok teşekkür ediyor , çalışmalarınızda başarılar diliyoruz.

ALİ ERDOĞMUŞ          :Ben de sizleri tebrik ediyor, hayatınızda sağlık mutluluk ve başarılar diliyorum.