NEVŞEHİR(MHA) Gülşehir İlçesine bağlı Tuzköy Beldesi'ndeki 245 konutluk sosyal yaşam alanına ek olarak inşa edilmesi planlanan 138 konutun daha ihalesi yapıldı.

1970'li yıllardan beri kanserin yüzlerce insanı teslim aldığı beldede yapılan bilimsel araştırmalar sonrasında, kanserli olduğu belirlenen alanlardaki vatandaşların risk taşımayan bölgelere taşınmasına yönelik çalışmalar son yıllarda hız kazandı.

2008 yılında Cumhuriyet, Hürriyet ve Yeni Mahalle'nin belirli bölümlerinin yer aldığı kanserli bölgelerdeki vatandaşların, kanser riski taşımayan en güvenli bölgelerden biri olan Evrenin Etekleri Mevkiinde yaptırılan 245 konuta taşınması sağlandı. Bu konutlara ek olarak 2013 yılında başlatılan 2'nci Etap çalışmaları da sonuç verdi. Başbakanlık Afet Acil Durum Başkanlığı ile Toplu Konut İdaresi Başkanlığı işbirliğinde yapımı planlanan 138 konutun ihalesi Ankara'da yapıldı.

Tuzköy Eski Belediye Başkanı Ümit Balak, 1999 yılında Tuzköy beldesindeki kanserli bölgelerin yerinde ıslah edilmesi projesi çerçevesinde, kanser bulgusuna bilimsel olarak rastlanılan 276 konutun yıkılıp üzerinin 1,5 metre kalınlığında humuslu toprakla kapatılarak ağaçlandırıldığını belirtmişti.


Balak, yeni konut ve sosyal yaşam alanlarının tamamlanmasıyla birlikte yaklaşık 100 bin metrekare alandaki kanserli bölgedeki evlerin yıkılmasının planlandığını, üzerinin 1.5 metre kalınlığında humuslu toprakla kapatılıp ağaçlandırıldıktan sonra bu alanda 'İnsanlık Parkı' oluşturulmasının amaçlandığını dile getirmişti.