“8 Mart Dünya Kadınlar Günü” Nevşehir Hacı Bektaş Veli Üniversitesinde düzenlenen bir dizi etkinlikle kutlandı.
Nevşehir Hacı Bektaş Veli Üniversitesi (NHBVÜ) ve Nevşehir Valiliği çatısı altında; İl Sağlık Müdürlüğü, Halk Sağlığı Müdürlüğü, Milli Eğitim Müdürlüğü, Aile ve Sosyal Politikalar Müdürlüğü, İl Emniyet Müdürlüğü, Nevşehir Barosu, Kapadokya Kadın Dayanışma Derneği, Nevşehir Kadın Derneği, Türk Kadınlar Birliği Nevşehir Şubesi, Kapadokya İmece Kadın Derneği ile Ticaret ve Sanayi Odası işbirliğiyle “8 Mart Dünya Kadınlar Günü” dolayısıyla NHBVÜ Kongre ve Kültür Merkezinde bir dizi etkinlik düzenlendi.
Düzenlenen etkinliğe; Nevşehir Valisi Mehmet CEYLAN, Vali Yardımcıları Vural DEMİRTAŞ,  Nurettin ATEŞ, Daire Amirleri ve Üniversiteden Akademisyenlerin  yanı sıra  İl Sağlık Müdürü Dr. Rahim ÜNLÜBAY, Halk Sağlığı Müdürü Dr. Mahmut AYDIN, KHB Genel Sekreteri Uzm.Dr. Muhammed ÇÖMÇE, Müdür Yardımcıları, Şube Müdürleri ile sağlık çalışanları ve çok sayıda üniversite öğrencisi katıldı.
İl Sağlık Müdürü Dr. Rahim ÜNLÜBAY etkinliğin açılışında bir konuşma yaptı. Ünlübay, kadınların hayatımızdaki önemini anlattığı konuşmasında, özellikle sağlık camiasında gece-gündüz birlikte çalıştıkları sağlık çalışanlarının çoğunun kadınlardan oluştuğunu söyledi. Zor şartlarda emek veren kadınların, hem bir eş, hem bir anne hem de sağlık çalışanı olarak yüklerinin daha da arttığını vurgulayarak, “Bu nedenle kadınlarımızın statüsünü yükseltmek, onlara destek olmak ve sorunlarına yönelik çözümler üretmek için Valiliğimiz başta olmak üzere diğer kurumlarla işbirliği içerisinde çalışmalar yapmaktayız. Özellikle kadınlara yönelik şiddetin azaltılması, farkındalık oluşturulması için eğitimler veriyor, broşür ve anket düzenlemeleriyle çalışmalarımıza devam ediyoruz. Bu vesile ile tüm kadınlarımızın 8 Mart Dünya Kadınlar Gününü kutluyorum.” Dedi.
Nevşehir Valisi Mehmet CEYLAN ise  “Dünyada demokrasinin gelişmesi ve insan hakları standartlarının yükselmesi ile kadın hakları alanında önemli mesafeler kaydedilmiştir. Ülkemizde de kadın hakları konusunda önemli reformlar gerçekleştirilmiştir. Bizim tarihimizde, kültürümüzde, medeniyetimizde, gelenek ve göreneklerimizde kadın hiçbir zaman erkek karşısında ikincil bir konumda tutulmamış, dışlanmamış, toplumsal hayatın içinde yer almış, toplumda seçkin bir yere sahip olmuş, saygın ve hürmet görmüştür.” Diye konuşarak 8 Mart Dünya Kadınlar Gününü kutladı.
Etkinlik dolayısıyla Nevşehir Halk sağlığı Müdürlüğü’nce de açılan stantta Psikolog, Diyetisyen ve Kanser Birimleri bilgilendirme yaptı.