Nevşehir Hacı Bektaş Veli Üniversitesi Öğrenci Konseyi, kantin fiyatları ile ilgili bir basın açıklaması yaptı.

Nevşehir Hacı Bektaş Veli Üniversitesi Öğrenci Konseyi Başkanı İlhan Aktaş, yaptığı yazılı açıklamasında;


Nevşehir Hacı Bektaş Veli Üniversitesi kantinlerindeki ürünlerin fahiş fiyatlarla satıldığı Öğrenci Konsey Başkanlığının sürekli ve en sık olarak iletilen şikayetlerden birisidir. Öğrenci Konsey Başkanlığı, yönetim toplantılarında kantin fiyatlarında ki pahalılık konusu sürekli gündeme gelmesine rağmen, muhatıbımız olan rektörlükle şimdiye kadar konu ile ilgili kayda değer bir ilerleme sağlanamamıştır.

Başkanlığımız tarafından yürütmüş olduğumuz fiyat araştırmalarında kantinlerimizde satılan ürün fiyatlarının emsal yerlere oranla %20 ila %50 arasında daha pahalı olduğu tespitleri yapılmıştır. Öğrenci Konsey Başkanlığımız tarafından her bir fakülte, meslek yüksekokulu ve enstitülerinden oluşan birer temsilci ile oluşturulan komisyonun yapmış olduğu sözlü ve yazılı başvuruların üzerinden yaklaşık 80 günü geçmiş bulunmaktadır. Her fırsatta üniversite yöneticilerimiz öğrenci endeksli çalışmalar sürdürüyoruz derken nelerden bahsedildiği düşünülür bir konu olmuştur.

Öğrenci arkadaşlarımızın refah bir şekilde günlerini üniversitemizde geçirmeleri için bu tür çağrılara cevap vermelerini bekliyoruz. Eğer ki gerekli çalışmalar artık Rektörlüğümüz tarafından sağlanmaz ise ihtiyaç duyulan ideal kantin fiyatlarını birimimiz tarafından oluşturacağımız kermeslerle hem sosyal sorumluluk projesi kapsamında gerçekleştirip gelir kaynaklarını ise kimsesiz çocuklar, lösev vb. yerlerde kullanarak; sizlerin öğrenciler üzerinden kazandığınız meblaları kasalara atmayarak, geri döngüsünü bu tür hizmetlerde kullanacağımızı

Kamuoyuna saygılarımızla iletiriz.