Nevşehir Hacı Bektaş Veli Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Filiz Kılıç, Kültür ve Turizm Bakanı Mahir Ünal’a katıldığı çalıştayda bölge turizminin sorunlarının çözümü ve bölgede turizm çeşitliğinin arttırılmasına yönelik yapılabilecek çalışmalar hakkında brifing verdi.

‘Nevşehir-Kapadokya Kültür ve Turizm Çalıştayı’ hafta sonu Kültür ve Turizm Bakanı Mahir Ünal, protokol üyeleri ve turizmcilerin katılımlarıyla Lykia Lodya Otel’de gerçekleştirildi. Açılış konuşmalarıyla başlayan çalıştayda,  bölge turizmi ile turizm sektörü temsilcilerinin sorunlarının çözümüne yönelik öneriler ele alındı.  

Kültür ve Turizm Bakanı Mahir Ünal’ın da yer aldığı çalıştayda konuşan Rektörümüz Prof. Dr. Filiz Kılıç, üniversite ve turizm sektörü işbirliğinin önemine değindi.

Konuşmasında özellikle bölgede kongre turizminin eksikliğine dikkat çeken Rektörümüz Prof. Dr. Filiz Kılıç, bu eksikliği giderilmesi ve bölgenin kongre turizminde de söz sahibi olabilmesi adına Nevşehir Hacı Bektaş Veli Üniversitesi  olarak ulusal ve uluslararası bir çok etkinliğe ev sahipliği yapabilecek düzeyde Kültür ve Kongre Merkezini Kapadokya bölgesine kazandırdıklarını söyledi.

Rektörümüz konuşmasında “Turizme öncelik veren bir üniversite olarak, yatırımlarımızın büyük bir çoğunluğunu da turizm alanında yaptık. Özellikle Nevşehir Hacı Bektaş Vali Üniversitesi olarak 30 milyonluk bir yatırımla aynı anda onlarca toplantının yapılabileceği Kültür ve Kongre Merkezini üniversitemiz ve şehrimize kazandırdık.  Kongre merkezimizde ulusal ve uluslararası mahiyette her türlü kongreyi gerçekleştirebiliriz. Bize üniversite olarak çok düşük seviyede bir kongre merkezi yeterli olurdu ancak yıllarca basına da konu olan  ‘Kapadokya’da kongre turizmini yapabilecek kapasite var ama bunu gerçekleştirmek için kongre merkezi yok’ şeklindeki haberleri okuduk. İşte bu eksikliği ortadan kaldırmak için bunu gerçekleştirdik ve ilimizin en büyük kongre merkezini şehrimize kazandırdık. Üniversite olarak bu açıdan elimizden gelenin en iyisini yapmak için çaba gösterdik ve göstermeye gayret ediyoruz.

Biz üniversite olarak burada varız diyoruz ve yatırımlarımızı da turizme yönelik yapıyoruz. Bizim kongre turizmi, sağlık turizmi ve inanç turizmi gibi üç noktada odaklanmamız gerekiyor. Nevşehir Hacı Bektaş Veli Üniversitesi olarak bölgemiz turizminin ve sektör sorunlarının çözümüne, mevcut turizm çeşitliliğinin arttırılmasına yönelik her türlü katkıya hazırız” dedi.   

Rektörümüzün bölge turizminin ve sektörün sorunlarının çözümüne yönelik gerçekleştirdiği görüş ve önerilerini dinleyen Kültür ve Turizm Bakanı Mahir Ünal, Rektörümüze teşekkür etti.

Çalıştay, katılımcıların toplu fotoğraf çekimi ile son buldu.