Nevşehir Hacı Bektaş Veli Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Filiz Kılıç, Düzce Üniversitesinde düzenlenen ‘III. Yükseköğretimde Kadın Liderliği Geliştirme ve Güçlendirme Eğitim ve Mentorluk Programı’na katıldı.

Düzce Üniversitesi Yönetim ve Liderlik Uygulama ve Araştırma Merkezi (LİDERİM) ile Kadın Çalışmaları Uygulama ve Araştırma Merkezi (DÜKAM) tarafından düzenlenen, Aile ve Sosyal Politikalar Bakanlığı’nın katkı sağladığı ‘III. Yükseköğretimde Kadın Liderliği Geliştirme ve Güçlendirme Eğitim ve Mentorluk Programı’  16-17 Aralık 2015 tarihlerinde Düzce Üniversitesinde gerçekleştirildi.

Yükseköğretimde kadının statüsü sorununa dikkat çekilen programa, Rektörümüz Prof. Dr. Filiz Kılıç’ın yanı sıra çeşitli üniversitelerden kadın rektörler, kadın yöneticiler ve davetliler katıldı. Hâlihazırda üst düzey idari görevlerde bulunan kadın akademisyenlerin, diğer kadın akademisyenlere mentorluk etme konusundaki donanımlarını zenginleştirme ve daha alt hiyerarşik düzeyde yer alan kadınlara liderlik etme konusunda neler yapılabileceğine dair görüşlerin belirtildiği programda,  akademisyenler fikir alışverişinde bulundu.